Quan ja no quede ningú

Esther López Barceló
nº pàgines 240
ISBN 978-84-10198-02-9

PVP 19.00

Descarregar
Coberta

Amb la mort del seu pare, Ofelia torna a la ciutat on va nàixer. Però en aquells carrers no només es retrobarà amb els records de la seua infantesa, sinó també amb retalls i peces que no encaixen d’una història familiar que desconeix. Com quan al funeral es troba amb un misteriós personatge francès que resulta saber coses de la seua vida que ella ignorava. A poc a poc comença a adonar-se que els seus pares no eren només un treballador ferroviari i una portera d’un edifici senyorial. I el que està a punt de descobrir podria desbaratar completament la percepció de la seua vida, la seua família i la història del nostre país.

Amb una escriptura que ens emociona i ens sacseja a parts iguals, Esther López Barceló ens enlluerna amb una primera novel·la que ha captivat crítica i públic. Una història sobre l’amor, la dignitat i la fortalesa de les dones de la postguerra que es van erigir en guardianes de la memòria enfront del silenci oficialitzat. Un relat que sentim proper i que ens fereix el cor perquè en realitat comprén milers d’altres relats: els de la gent humil i treballadora que va patir la derrota, però també una por que es va perpetuar durant generacions. Però quantes dècades de silenci pot resistir una família? Quant queda encara per desenterrar de les fosses de l’oblit?


«En aquesta magnífica novel·la plena de contes, amors, morts i vida batega tot el que som. Brillant»
Cristina Fallarás, escriptora
«Un cant d'amor a les supervivents de la dictadura.»
elDiario.es
«Una novel·la per a ser llegida entre llàgrimes, però també somriures. Benvinguts, benvingudes, a l'èpica de les vençudes.»
Público
«Una excavació en la memòria que obre portes, finestres i fosses.»
El País
«La història de milers de dones que foren testimonis d’un retrocés de drets i llibertats i es jugaren la vida per tirar endavant la família i el barri durant la postguerra franquista.»
Marina Segura, Levante-EMV

Esther López Barceló

Esther López Barceló va nàixer a Alacant el 1983. És professora, escriptora i divulgadora cultural. Llicenciada en Història amb l’especialització d’Arqueologia, el seu compromís amb la memòria democràtica ha marcat la seua trajectòria política, literària i activista. Va participar en la exhumació pionera de fossa comuna dins d'un cementeri i va ser una de les organitzadores de les primeres jornades de recuperació de la memòria històrica a l’antic camp de concentració d’Albatera. Va ser diputada a les Corts Valencianes del 2011 al 2015 i actualment és coordinadora de l’Aula Didàctica Memòria Democràtica de la Generalitat Valenciana. És autora del llibre de no ficció La conquista de las ciudades (Icaria). Ha col·laborat en mitjans de comunicació com La Marea, À punt Ràdio, ElDiario.es, Valencia Plaza, Público, Adiós Cultural i El País SModa. Quan ja no quede ningú és la seua primera novel·la. Foto Eva Máñez

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.