Florescència

Kopano Matlwa
nº pàgines 152
ISBN 978-84-16698-25-7

PVP 17.00

Descarregar
Coberta
Proposta
Didàctica

Masechaba és una jove metgessa que s’enfronta a nombrosos conflictes: l’esgotament que li genera ser testimoni d’un sistema de salut pública amb greus mancances, el distanciament amb una mare profundament religiosa que li impedeix assumir la mort del seu germà, els temors més profunds que confessa a la seva terapeuta…
Florescència és una novel·la absolutament commovedora que, amb una prosa punyent, explora els conflictes racials, econòmics i de gènere de la Sud-àfrica postapartheid. Una obra de Kopano Matlwa que torna a demostrar la seva capacitat d’abordar, de manera íntima i emotiva, problemes polítics de gran complexitat. Una història de supervivència que captura la confusió d’una generació de joves sud-africans que van créixer amb el somni de Mandela i que es topen amb la crua realitat de la corrupció, la xenofòbia, el masclisme i la pobresa que impregna les nostres societats.

SKU: 9788416698257 Categoria:

«Aquesta és la millor novel·la política, la que permet als seus protagonistes una humanitat complexa i completa»
Rowan Hisayo Buchanan

Kopano Matlwa

Kopano Matlwa va néixer a Pretòria (Sud-àfrica) l’any 1984. Es va llicenciar en medicina, però l’èxit aclaparador de la seva obra de debut, Coconut, la va projectar com una de les escriptores joves més reconegudes del continent africà. Guanyadora del Premi Literari de la Unió Europea, així com del prestigiós Premi Wole Soyinka de Literatura Africana, la seva obra retrata magistralment els conflictes de classe, raça i gènere a la Sud-àfrica postapartheid. Amb Florescència, la seva tercera novel·la publicada també a Sembra Llibres i traduïda arreu del món, Matlwa es va consolidar com una de les veus africanes més captivadores i necessàries del moment.

Premsa

«Un llibre que val molt la pena llegir. »
Anna Guitart, TV3
«Un relat crític de la xenofòbia actual i els darrers efectes socioeconòmics de l’apartheid. Impressionant, commovedora i plena de matisos.»
PUBLISHERS WEEKLY
«Per damunt de tot, Florescència ens empeny a triar: assumir la complicitat amb el racisme i la xenofòbia o trencar-la»
Gemma Garcia Fàbregas, LA DIRECTA
«Kopano Matlwa és la Chimamanda Ngozi Adichie de Sud-àfrica »
THE BOOKSELLER
«És una història que gira, bàsicament, entorn al dolor, a la frustració i a la impotència. Segur que aquesta crua novel·la no deixarà ningú indiferent»
Gustau Nerín, EL NACIONAL
«L’exemple perfecte de que allò personal és polític »
LA PRESTATGERIA DE MARTA
«A Florescència, podem albirar les ferides que encara no han cicatritzat en la figura de Masechaba, el destí de la qual s'intueix paral·lel al de la mateixa Sud-àfrica, de manera que sembla existir una íntima comunió entre la seua història i la del mateix país.»
Rosauro Varo, REVISTA DE LETRAS

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.