Un pianista en un celler

Muriel Villanueva
nº pàgines 264
ISBN 978-84-16698-89-9

PVP 21.00

Descarregar
Coberta

«Ara són dos germans drets al costat d’una bota vella buida, en un celler a deu metres sota terra, envoltats de quatre àmfores noves i de memòries d’una guerra que no van viure, davant d’un vi acabat de néixer».

A Un pianista en un celler, Muriel Villanueva ens radiografia tota una època de grans canvis a través dels ulls d’una família pagesa. Amb la capacitat de remoure consciències que la caracteritza, aquesta autora guanyadora del Premi Llibreter, la Llança de Sant Jordi, el Premi Carlemany o el Premi Just Manuel Casero, ens ofereix ara una novel·la que balla entre l’actualitat i els anys de la Guerra Civil, en què molts veïns i veïnes del Penedès es refugiaven dels bombardejos tant als vells cellers com als nous refugis antiaeris que més tard esdevindrien cellers, però també en la música que els feia volar per camins inesperats. Una gran història sobre una família humil aviat ramificada entre ascensos i desfetes, senyors i masovers, aspiracions i frustracions. I amb la terra, la vinya i el vi com el lligam intangible d’unes vides marcades pels conflictes del nostre país.


«La prosa de Villanueva se m'ha arrapat endins.»
Eva Piquer, Ara Llegim
«Villanueva se'ns presenta com una autora madura que sap on va, que sap perfectament què fa quan escriu.»
Marina Porras, Ara Llegim
«Les novel·les de Muriel Villanueva tenen sempre quelcom de fresc i suggeridor, de punyent, ja siga pel que conta (La gatera), per la manera de contar (Motril 86) o per una combinació de tot plegat. Valors d'una veu narrativa singular, farcida de troballes lingüístiques i una intuïció trobe que innata per modelar les paraules i l'experiència, els fets viscuts i observats.»
Xavier Aliaga, El Temps
«L'autora posa sobre la taula el pes de les aparences i la tradició, i ho fa amb un estil cuidat, bonic, transmetent una passió per la vinya i la música que m'ha semblat molt genuïna.»
Els Bookhunters
«Una lectura molt interessant amb la característica ploma de Muriel Villanueva.»
Aure Ferran, Ràdio Estel
«Aquesta novetat editorial presenta la història d’una família dedicada al món del vi a través del pas del temps. Una novel·la que segueix quatre generacions de músics i viticultors i que té com a element central una pregunta clàssica: el vi es fa a la vinya o al celler?»
Carlota Freixenet, llibretera
«Muriel Villanueva ens hi explica la història d'una família del Penedés des del 1934 fins a l'actualitat, i això ha permès a l'autora recuperar alguns fets històrics que realment van passar.»
Anna Guitart, Tot El Temps
«L’autora ens mostra una escriptura madura i conscient que juga amb els punts de vista, els temps verbals, les el·lipsis, els silencis i fins i tot amb els noms dels protagonistes per acabar aconseguint el mateix que un mestre enòleg: un pòsit, un regust perdurable al paladar»
Marta Aliguer, Núvol - Diari Ara
«Una lectura meravellosa que ens parla d’amors impossibles i dels de tota la vida, de guerra i de secrets de família, i de passió per la terra, per la música i pel vi. I, com un bon vi, va millorant a mesura que passes les pàgines i t’endinses les vides d’aquesta nissaga familiar»
Aure Farran, Diari Ara
«M’agraden els jocs i la proposta, manifestament manipulada i desendreçada, m’ha omplert del tot. També tenir la sensació que els errors o encerts de filles, fills, nebots o netes són sovint calcs o conseqüències del que van cometre mares, àvies, avis, oncles o pares.»
Laura Gonzalvo, L'escriba
«Muriel Villanueva ha creat una obra que es tanca en un cercle perfecte i que perdurarà en la memòria dels lectors com una narració rica i evocadora que ens recorda la importància de connectar amb les arrels i els lligams familiars i de preservar els records i les històries que ens defineixen i donen significat a les nostres vides.»
Marta Jiménez, Caràcters

Muriel Villanueva

Muriel Villanueva (Benimaclet, 1976) és autora de més d’una trentena de llibres de narrativa i poesia per a totes les edats. En narrativa juvenil la trobem en les novel·les Duna, Dunes, Rut Sense Hac, Digueu-me Ju i la trilogia L’Esfera. Ha estat traduïda al castellà, l’anglés, el polonés, el portugués i el coreà, i ha merescut premis com el Llibreter, el de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Carlemany, l’Atrapallibres o el J. M. Casero.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.