La taca

Laia Asso
nÂş pĂ gines 112
ISBN 978-84-16698-88-2

PVP 18.50

Descarregar
Coberta

Quan l’Edna torna a Casa Murtra amb l’àvia Rosalia, no pot evitar endinsar-se en els buits i els silencis de les habitacions, que recorda més grans i menys llòbregues, on es va criar la seva mare i on ella va viure molts estius d’infantesa. Ara, l’àvia tampoc no hi està sola. La Daisy l’ajuda a cuidar la Marcel·la, l’antiga mainadera de la família, que ha patit un ictus. Totes quatre conviuran uns dies amb els flaixos d’una vida anterior que no vol passar del tot. Perquè entre les parets de la casa s’amaguen els secrets d’una nissaga de dones que es van haver d’enfrontar als conflictes que duen, encara, a flor de pell.

A La taca, l’escriptora Laia Asso ens ofereix una novel·la coral de dones lligades a les circumstàncies dels seus temps. Una història que transcorre entre generacions i classes socials per parlar-nos, de manera íntima i delicada, de maduresa i dol, però també de les ganes de viure i sobreviure a les adversitats. Després de la gran acollida de la seua obra de debut, Ventres de paper, Laia Asso ens toca el cor amb el llegat ocult que hereten mares i filles sense saber-ho, com la petjada en forma de flor de murtra que duen, totes, gravada a la pell.

Il·lustració de coberta Paola Villanueva.


«La Laia teixeix amb perícia i sensibilitat cada novel·la curta: combina les fondàries emocionals de les grans novel·les amb la simplicitat colpidora d'una contista brillant.»
Muriel Villanueva
«L’autora colpege profundament les nostres emocions, oferint-nos una proposta austera, de ràpida lectura però de lenta digestió. L’autora, a més, amb la seua composició aconsegueix insinuar-nos el sisme, deixant que intuïm allò que es calla, permetent-nos unir les peces d’una taca de flor de murta que ens detona entre les mans.»
Vallivana Murgui, Va de llibres (FundaciĂł Full)

Laia Asso

Laia Asso Ministral (Girona, 1978) és pediatra i escriptora. Ha dedicat setze anys a l’atenció hospitalària i primària i després ha desenvolupat diversos projectes de salut pública. Actualment treballa en l’àmbit educatiu. Ha realitzat alguns cursos a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al magazín cultural Catorze, en què també ha publicat dos contes. És autora de les novel·les Ventres de paper (Sembra Llibres, 2019) i La Muntanya (Sembra Llibres, 2022).

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.