Totes les cançons parlen de tu

Xavi Sarrià
nº pàgines 192
ISBN 978-84-942350-0-9

PVP 16.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Proposta
Didàctica

Quan l’Ivan torna a València per enfrontar-se a les seues ombres, recorda els dies d’aquell 1992 que li van canviar la vida. Els blocs de pisos entre descampats, recreatius i alqueries abandonades. Els amics del barri marcats per les frustracions de les seues biografies. L’estètica i el llenguatge que usaven com a cuirassa. Les cançons gravades en cassets on es refugiaven. L’espiral de violència que els arrossegava cap a un oceà d’incerteses. Les famílies que patien els seus propis naufragis. El fràgil equilibri que es va trencar amb la mort inesperada.

Després de la gran acollida d’Històries del Paradís, Xavi Sarrià ens submergeix en la València dels anys noranta, una època en què es van viure les batalles socials, culturals i polítiques que en bona part expliquen la societat d’avui. Amb aquest teló de fons, Totes les cançons parlen de tu s’endinsa en les ferides que s’obren durant la vereda iniciàtica. Una novel·la emotiva que ens atrapa en la teranyina afectiva dels seus protagonistes per parlar-nos de les vivències i les absències que ens han fet qui som.

SKU: 9788494235009 Categoria:

Xavi Sarrià

Xavi Sarrià va nàixer a Barcelona l’any 1977, tot i que viu a València des de ben jove. Durant vint anys va ser lletrista i cantant del grup Obrint Pas, un dels més populars de la nostra música. Amb aquest grup va enregistrar set discos, entre els quals destaquen Terra, La flama, En moviment, Benvingut al paradís i Coratge, i va fer llargues gires arreu del món. L’any 2008 va publicar el recull de relats Històries del paradís, un èxit de crítica i públic traduïda també al castellà. El 2014 va publicar la novel·la Totes les cançons parlen de tu, que compta ja amb dotze edicions. El 2017 va iniciar la seua carrera musical en solitari amb el disc Amb l’esperança entre les dents. El 2020 va participar en la banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem. I l’any següent va codirigir, amb David Segarra i Víctor Serna, el llargmetratge documental No s’apaguen les estreles. És llicenciat en Filologia Catalana i ha col·laborat en diversos mitjans com Catalunya Ràdio, Ràdio Klara, L’Accent, Vilaweb o L’Avanç.

Premsa

«Una escriptura sòlida i intensa, i, per moments, lírica. Altament positiu. »
Francesc Calafat, EL PAÍS
«El mestratge de Sarrià amb els matisos del llenguatge esclata en aquesta novel·la. En les contradiccions i incerteses d’un paisatge on apareixen la xenofòbia, els conflictes entre bandes juvenils, la frustració social, la ràbia, la violència explícita, un no future molt punk i, alhora, un desig de revolta, però també de fugida.»
Francesc Poblet, LA DIRECTA
«Una prosa àgil i nítida que capta des del començament. Però també ha construït la reflexió profunda, i fluïda, sobre les emocions, els afectes, les inseguretats i pors humanes, fluctuant en la sensible balança entre l’amor i l’odi.»
Isabel Robles, LEVANTE-EMV
«Totes les cançons parlen de tu és la mena de llibres en valencià que cal oferir al públic lector, sobretot als lectors joves, o que s’hi senten. Però també és una lectura vàlida i profitosa per al públic general.»
Juli Capilla, Posdata, LEVANTE-EMV
«Totes les cançons parlen de tu avança relligant una banda sonora pròpia (Maniática, Bob Marley, Public Enemy, Negu Gorriak, Ramones, Iggy Pop, etc.) i referents cinematogràfics d’època. en una novel·la que destil·la violència, ràbia i vitalitat adolescent, però després evoluciona cap a un entorn intergeneracional més íntim i familiar, tendre i enyoradís, i finalment vira per explicar al lector la mort inesperada que s’avança a la primera pàgina.»
Laura Serra, DIARI ARA
«Una trama en què res és el que sembla i on els protagonistes teixeixen una xarxa en què el lector queda atrapat des de la primera pàgina. »
Tere Rodríguez, EL PUNT AVUI
«Una història coral a través d’emocions records i vivènces en què la música assumeix el seu gran paper protagonista. »
Tomeu Canyellas, DIARI DE BALEARS
«Moments d’una calidesa i una tendresa colpidors. »
Xavier Aliaga, EL TEMPS
«Una narración vital, honesta, pura, humilde que no simple, sencilla que no vulgar»
Carlos Aimeur, CULTUR PLAZA

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.