Palestina. Una història essencial

Jorge Ramos Tolosa
nº pàgines 144
ISBN 978-84-16698-42-4

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Què és i com és va expandir el sionisme? Què significà la Nakba? Com es va fundar l’Estat d’Israel? Què és l’ocupació? Quines han estat les resistències palestines? Qui fou David Ben Gurion, Iàsser Arafat o Leila Khaled?

En el temps de saturació de la informació i les notícies falses, el professor d’Història Contemporània de la Universitat de València Jorge Ramos Tolosa posa llum a tot el que hauríem de saber sobre la qüestió de Palestina i Israel. D’una manera didàctica, aquest llibre ens convida a descobrir la història d’aquesta terra des de l’última època otomana fins als nostres dies, mentre explica els conceptes clau d’un afer internacional que obri noticiaris d’arreu del món des de fa dècades: el domini britànic, la colonització sionista, les resistències palestines, les resolucions internacionals i el paper de l’ONU, l’exili interior i exterior, la lluita de les dones, els acords de pau o la consolidació de l’apartheid. El resultat és un llibre bàsic i imprescindible per a desxifrar una de les qüestions que, malauradament, continua sent una de les més actuals i cruels dels nostres dies. Una finestra oberta, en definitiva, per a qualsevol persona interessada en la lluita pels drets humans a Palestina.

 

SKU: 9788416698424 Categoria: Etiquetes: , ,

«Un llibre per a obrir finestres a la història, al pensament crític i a la reflexió sobre Palestina»
Miquel Ramos, periodista i músic
«El llibre sobre Palestina en la nostra llengua més actualitzat, rigurós, sintètic i per a tots els públics»
David Segarra, documentalista
«"Enfront de la mort, el poble palestí sembra vida". Palestina, una història essencial. Lectura imprescindible, magnífic llibre de Jorge Ramos Tolosa.»
@elencebri

Jorge Ramos Tolosa

Jorge Ramos Tolosa és doctor en Història Contemporània i professor d’Història Contemporània a la Universitat de València. És docent del curs internacional «Epistemologías del Sur», del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales (CLACSO) i la Universitat de Coimbra, i especialista en estudis postcolonials, decolonials, araboislàmics, i en la història i memòria de la II República i la Guerra Civil. És coautor dels llibres Existir es resistir. Pasado y presente de Palestina-Israel (Comares, 2017), Memòria democràtica i patrimoni, 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor (Universitat de València, 2017), Comprender Palestina-Israel. Estudios pluridisciplinaris y decoloniales (Universitat de Granada, 2019) i autor de Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952) (Marcial Pons, 2019).      

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.