LGTBI Claus bàsiques

Cristian Carrer, Eugeni Rodríguez
nº pàgines 186
ISBN 978-84-16698-43-1

PVP 12.50

Descarregar
Coberta

Què significa diversitat afectiva, sexual i de gènere? Quina és la llarga història de la lluita pels drets de les persones LGTBI? Com es manifesta l’LGBTI-fòbia? Com es tradueix en assetjament escolar? Quins protocols i bones pràctiques hem de seguir per a prevenir, detectar i erradicar aquesta xacra?

Aquest llibre imprescindible amb coberta de Sonia Pulido, ens ofereix les claus bàsiques per a entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. En la primera part, l’històric activista i president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, explica d’una manera resumida els episodis més destacats de la lluita d’aquest col·lectiu: des del cas d’Oscar Wilde, la persecució nazi, la revolta de Stonewall i la repressió franquista fins a les lluites recents a casa nostra. En la segona part, el psicòleg social i també activista Cristian Carrer aborda l’LGTBI-fòbia d’una manera teòrica i pràctica i ens ofereix eines valuoses per a prevenir-la, detectar-la i erradicar-la sobretot en l’àmbit escolar.

A més, aquest llibre bàsic inclou veus com les de Gabriela Serra, Mar Cambrollé, Maria Pujol, Quim Roqueta, Tatiana Casado, Toño Abad, Mar Garcia Puig, Jan Gómez i Fran Sánchez, que aporten una panoràmica de la diversitat del moviment. El resultat és un manual complet, pioner i summament didàctic que incorpora un glossari i recursos educatius, literaris i audiovisuals per a entendre la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

 

Esta edición ha recibido una ayuda de la Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura del Ministerio de Cultura y Deporte

SKU: 9788416698431 Categoria: Etiquetes: , ,

«Aquest llibre hauria de ser llegit per tots aquells que treballen amb infants i joves. I, si fos possible, hauria d’estar a tots els centres escolars. Un llibre necessari per a un temps en què, dissortadament, l’homofòbia encara mata»
Jordi Llavoré

Cristian Carrer

Cristian Carrer (Barcelona el 1991) és psicòleg social i autor de diversos estudis sobre assetjament escolar per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, com LGTBI-fòbia entre infants i adolescents: una problemàtica social a resoldre (2019), escrit amb Francisca Cifuentes. És coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia i membre del grup d’investigació Fractalitats en Investigació Crítica.

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez (l’Hospitalet de Llobregat el 1965) té estudis en Dret per la UB. És autor del llibre Dels drets a les llibertats. Una història política de l’alliberament GLT a Catalunya (2008), escrit conjuntament amb Joan Pujol. Militant del FAGC des del 1985, actualment és president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.