Desobediència i democràcia

Nou fal·làcies sobre la llei i l’ordre
Howard Zinn
nº pàgines 174
ISBN 978-84-16698-51-6

PVP 13.50

Descarregar
Coberta

Desobediència i democràcia. Nou fal·làcies sobre la llei i l’ordre és un llibre imprescindible per a entendre per què la desobediència és una eina legítima i necessària en la lluita pels drets civils. Escrit en plena onada de mobilitzacions al carrer, aquest llibre és un poderós al·legat amb què Howard Zinn respon als arguments criminalitzadors de la protesta.

Amb la seva memorable capacitat didàctica, el professor i activista rebat d’una en una les fal·làcies dominants sobre legalitat, repressió, violència o legitimitat dels poders de l’estat i explica com la desobediència civil és fonamental per a avançar cap a una societat més justa. Tot un clàssic que amb el pas del temps ha esdevingut un llibre de referència sobre el dret de protesta per a milers d’activistes d’arreu del món.

Un bàsic plenament vigent i necessari que publiquem ara, per primera vegada en català, amb pròleg de Xavier Antich.

SKU: 9788416698516 Categoria:

«Un llibre que té l’immens mèrit d’haver plantejat, visionàriament, ja fa cinquanta anys, amb una extrema lucidesa, qüestions d’extraordinària actualitat que afecten els actuals debats al voltant de la desobediència civil.»
Xavier Antich
«El treball, i l’exemple, de Howard Zinn va canviar literalment la consciència d’una generació. La seva extraordinària tasca ens ha ajudat a entendre qui som i a què aspirem.»
Noam Chomsky
«Un llibre amb infinitat d'idees que plantegen reptes actuals per fer front a la crisi econòmica, social i democràtica als Països Catalans»
Eulàlia Reguant

Howard Zinn

Howard Zinn (Nova York, 1922-Santa Monica, 2010) va ser professor, dramaturg, historiador, activista social i un dels grans referents del moviment pels drets civils i contra la guerra als EUA. Quan era professor a Atlanta, va promoure nombroses mobilitzacions en defensa dels drets civils de la població afroamericana, fet pel qual va ser acomiadat. Uns anys més tard va denunciar investigar la guerra del Vietnam. El seu llibre més cèlebre, A People’s History of the United States, és considerat un clàssic de la història social i popular nord-americana i és utilitzat com a llibre de text alternatiu en moltes universitats. Va ser professor emèrit de la Universitat de Boston i va rebre una gran quantitat de premis i reconeixements.

Premsa

«La llei com a presó, segons Zinn»
Nexe revista, 08/02/2021

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.