Principis elementals de filosofia

Georges Politzer
nÂş pĂ gines 208
ISBN 978-84-16698-47-9

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Des de Plató fins a l’època contemporània, aquest manual bàsic i didàctic és una eina imprescindible per a introduir-nos en la història de la filosofia des d’un punt de vista crític, materialista i transformador. Les seves pàgines reuneixen les lliçons de Georges Politzer, curtes i entenedores, que van recollir els seus alumnes quan era professor de la Universitat Obrera de París, un projecte educatiu que pretenia explicar als treballadors els conceptes necessaris per a comprendre la societat. Georges Politzer va ser torturat i afusellat durant l’ocupació nazi de França, però el seu llegat perdura en aquesta obra fonamental que ha influït generacions senceres d’arreu del món durant dècades.

Quan commemorem el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes nazis a París, i en plena efervescència de la nova extrema dreta a tot Europa, presentem aquesta primera edició en català traduïda per Joan Palomares, vocalista del grup Prozak Soup i professor de Sociologia de la Universitat Jaume I i de la Universitat de València. Un llibre imprescindible per a entendre les bases del món actual, escrit per una de les ments més lúcides del període d’entreguerres del segle XX i que arriba als nostres dies amb una vigència formidable.

SKU: 9788416698479 Categoria:

«Un llibre fonamental per iniciar-se en la filosofia més pràctica per transformar un món que demana canvis»
Panxo, ZOO Posse

Georges Politzer

Georges Politzer va néixer a Nagyvarad, Hongria, el 1903 i va morir a la fortalesa de Mont Valérien, França, el 1942. Amb només disset anys va participar en les revoltes populars hongareses de l’any 1919, motiu pel qual es va haver d’exiliar a Viena. Allí va conèixer a Sigmund Freud i més tard, ja a París, a Henri Lefebvre amb qui va fundar la revista Philosophies. Va exercir de professor de filosofia en diferents centres educatius i va publicar el llibre Crítica dels fonaments de la psicologia. L’any 1932 va participar en la fundació de la Universitat Obrera de París on va destacar com a professor de materialisme dialèctic. Després de l’ocupació nazi, va ingressar a la resistència on va fundar dues revistes antifeixistes. Va ser detingut l’any 1942. Després de ser torturat va ser afusellat. Principis elementals de filosofia és la seva obra pòstuma.

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.