Latituds de l’enyor

Shubhangi Swarup
nº pàgines 320
ISBN 978-84-16698-64-6

PVP 19.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Un científic que estudia els arbres i un savi vident que els parla; un geòleg que treballa per posar fi a guerres inútils sobre una glacera; uns amants octogenaris; una mare que lluita per alliberar el seu fill revolucionari; un ieti que busca la companyia humana; una tortuga que es transforma primer en una barca i després en una dona; i el fantasma d’un oceà evaporat tan inquiet com els continents. Una visió de la vida, en definitiva, tan vasta com l’univers mateix.

Guanyadora del premi més prestigiós de l’Índia i traduïda arreu del món, aquesta novel·la de debut de Shubhangi Swarup ens descobreix una nova narradora d’un talent i una visió extraordinàries. Latituds de l’enyor és un fascinant viatge a través de l’exuberant subcontinent sud-asiàtic per explicar una història d’amor de proporcions èpiques. Una novel·la sumptuosa i màgica sobre la nostra misteriosa i sagrada relació amb la natura. L’any 2023 s’ha coronat com a guanyador del Premi Émile Guimet de literatura asiàtica a França.

Traducció Elisabet Ràfols Sagués.

 

Aquesta obra ha rebut una ajuda a l’edició del Ministeri de Cultura i Esport.

 

Categoria:

«Un debut molt prometedor que explora la connexió humana amb la natura.»
The New York Times
«Una epopeia multigeneracional entrellaçada amb mites fascinants. Un dels èxits literaris més meravellosos de l’any.»
Library Journal
«Les exuberants illes Andaman amarades de monsons. Els deserts de la neu de Ladakh. La vall de Katmandú. La vora dentada de Birmània. El debut líric de Swarup exalta la majestuositat del subcontinent sud-asiàtic. El realisme màgic barrejat amb cultura popular s’afegeix a l’encant atmosfèric.»
Booklist
«El batec de la terra es percep en aquesta extraordinària novel·la.»
The Hindu
«Una lectura del tot estimulant ja només pels escenaris, però també per la vida singular dels protagonistes. I perquè l'autora se'n surt amb nota molt alta escrivint una història que no sembla gens fàcil de fer lligar.»
ELS BOOKHUNTERS
«Profundament arrelat en la cultura d'aquesta regió, on el paisatge, el mar, les muntanyes i els personatges s'entrellacen per crear un nou gènere: la ficció de la natura. En resum, es tracta d'una novel·la ecològica en la qual els humans, la naturalesa, la geologia, la geopolítica i la religió es barallen. Aquesta història va tenir molt d'èxit a l'Índia i ha estat objecte de moltes traduccions arreu del món, i el seu poder narratiu i evocatiu és regularment elogiat per la crítica.»
Jurat del Premi Émile Guimet

Shubhangi Swarup

va néixer a la ciutat índia de Nasik. Periodista, realitzadora i pedagoga, actualment resideix a Bombai. Latituds de l’enyor és la seva primera novel·la, traduïda a una dotzena de llengües arreu del món. Amb aquesta novel·la ha guanyat el Premi Sushila Devi a la millor ficció escrita per una dona i el Premi Tata Literature Live!, el més prestigiós de l’Índia. També ha estat seleccionada per al Premi JCB de literatura índia. Anteriorment va ser guardonada amb la beca Charles Pick d’escriptura creativa i també ha guanyat premis per la sensibilitat de gènere en la redacció de llargmetratges.
Foto: Nikhil Hemrajani

Premsa

«Sembra publica «Latituds de l’enyor», un viatge al subcontinent sud-asiàtic.»
Levante-EMV, 12/05/2021

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.