Córrer sense por

Giuseppe Catozzella

La Samia sent a les cames les ganes de viure. És la més ràpida d’entre els infants que corren pel laberint de carrers polsegosos de Mogadiscio. Tots han conviscut amb la guerra des que van néixer. Però la Samia ja no li té por. Amb només vuit anys comparteix amb l’Alí, el seu amic i confident, el somni de participar als Jocs Olímpics. No ho tindrà gens fàcil. Tot i així, es classificarà per a Pequín 2008. Arriba última, molt lluny de la resta de corredores. Però la imatge de la seva tenacitat la converteix en un símbol. De tornada a casa tractarà de preparar-se per superar nous reptes. Fins que se li complicarà el més important: sobreviure.

Basada en fets reals, Córrer sense por és una novel·la que narra amb una sensibilitat brillant la lluita d’una jove somali per obrir-se camí entre la violència, la pobresa i la falta d’oportunitats per a les dones. Una història commovedora i plena d’humanitat que ens colpeja amb la tràgica odissea que cada any realitzen milers de persones des de les ferides de l’Àfrica fins al miratge europeu.

SKU: 9788494235030 Categoria:

«Aquesta és la literatura que m’agrada, aquella que és per fi capaç de contar la més gran epopeia de la nostra època.»
Erri De Luca
«Extraordinari per la lleugeresa, l’energia, l’esperança.»
Gad Lerner
«Catozzella construeix un món. Tu l’examines, l’observes, en resultes ferit; però quan el comprens, també tens la sensació que aquestes pàgines t’han canviat.»
Roberto Saviano

Giuseppe Catozzella

Giuseppe Catozzella (Milà, 1976) és llicenciat en Filosofia. Escriu per a La Repubblica, L’Espresso, Vanity Fair i per a l’edició italiana del Financial Times. Ha publicat dues novel·les basades en treballs d’investigació en què retrata la cara més fosca i violenta d’Itàlia: Espianti, sobre el tràfic d’òrgans humans, i Alveare, sobre el domini de la màfia calabresa al nord del país. D’aquesta darrera, se n’han fet quatre espectacles teatrals, a més del telefilm L’assalto per a la RAI. Ha guanyat diversos premis que reconeixen la seva obra com a periodista i escriptor. La seva novel·la Córrer sense por va ser traduïda arreu del món i va assolir un gran èxit de crítica i públic. Va guanyar el prestigiós Premi Nacional Carlo Levi 2015, va ser finalista del Premi Strega 2014 i va aconseguir el Premi Strega Giovani 2014, concedit a la novel·la més valorada pels joves italians. Ara se n’està preparant l’adaptació cinematogràfica. Amb El gran futur, la seva nova novel·la, Catozzella segueix el mateix camí: posar-nos en la pell de les persones que es veuen obligades a protagonitzar les epopeies dels nostres dies. Giuseppe Catozzella és ambaixador de bona voluntat de la UNHCR.

Premsa

«Una novel·la apassionant.»
CORRIERE DELLA SERA
«Catozzella colpeja fort amb aquesta novel·la simple i sincera que els nostres fills i néts haurien de llegir per comprendre els temps en què vivim. M’ha emocionat com, en el seu temps, “Matar un rossinyol”.»
Goffredo Fofi
«Tot un símbol de tenacitat i una bella i crua metàfora de la lluita per la supervivència i de l’odissea per què han de passar milers de persones expulsades d’Àfrica fins arribar a Europa.»
Juli Capilla, LEVANTE-EMV
«Un dels primers llibres que formaran la literatura del nostre Holocaust contemporani.»
IL FATTO QUOTIDIANO
«Un llibre necessari. La història de la joveníssima atleta ja ha donat la volta al món i ha deixat una empremta indeleble.»
LA REPUBLICCA
«Una història intensa i commovedora sobre una jove atleta somali que decideix jugar-s’ho tot per un somni, fins i tot la seva vida.»
LA STAMPA

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.