Córrer sense por

La Samia sent a les cames les ganes de viure. És la més ràpida d’entre els infants que corren pel laberint de carrers polsegosos de Mogadiscio. Tots han conviscut amb la guerra des que van néixer. Però la Samia ja no li té por. Amb només vuit anys comparteix amb l’Alí, el seu amic i confident, el somni de participar als Jocs Olímpics. No ho tindrà gens fàcil. Tot i així, es classificarà per a Pequín 2008. Arriba última, molt lluny de la resta de corredores. Però la imatge de la seva tenacitat la converteix en un símbol. De tornada a casa tractarà de preparar-se per superar nous reptes. Fins que se li complicarà el més important: sobreviure.

Basada en fets reals, Córrer sense por és una novel·la que narra amb una sensibilitat brillant la lluita d’una jove somali per obrir-se camí entre la violència, la pobresa i la falta d’oportunitats per a les dones. Una història commovedora i plena d’humanitat que ens colpeja amb la tràgica odissea que cada any realitzen milers de persones des de les ferides de l’Àfrica fins al miratge europeu.

Fitxa tècnica
Preu: 
16.50 €
Pàgines: 
256
Format: 
14 x 21 cm
Primera edició: 
04/09/14
Il·lustració de coberta: 
Leonard Beard
ISBN: 
978-84-942350-3-0
La crítica diu

Tot un símbol de tenacitat i una bella i crua metàfora de la lluita per la supervivència i de l’odissea per què han de passar milers de persones expulsades d’Àfrica fins arribar a Europa.

Juli Capilla. Levante-EMV

Un dels primers llibres que formaran la literatura del nostre Holocaust contemporani.

Il Fatto Quotidiano

Un llibre necessari. La història de la joveníssima atleta ja ha donat la volta al món i ha deixat una empremta indeleble.

La Republicca

Aquesta és la literatura que m’agrada, aquella que és per fi capaç de contar la més gran epopeia de la nostra època.

Erri De Luca

Catozzella construeix un món. Tu l’examines, l’observes, en resultes ferit; però quan el comprens, també tens la sensació que aquestes pàgines t’han canviat.

Roberto Saviano
Video