Aigua passada

Kopano Matlwa
nº pàgines 192
ISBN 978-84-16698-58-5

PVP 17.90

Descarregar
Coberta

Després de la gran acollida a casa nostra de les novel·les Florescència i Coconut, Kopano Matlwa ens presenta Aigua passada, una colpidora novel·la sobre les relacions encara trencades a la Sud-àfrica d’avui. Amb la prosa emotiva i viva que la caracteritza, Kopano Matlwa ens posa en la pell de la generació que va arribar a la majoria d’edat a l’era postapartheid i va topar amb una realitat incapaç d’erradicar les desigualtats socials, a més del masclisme i el racisme estructural. Però també ens parla de la generació que els va precedir: la de Mohumagadi, una directora brillant d’una escola per a alumnes negres, i Bill, un predicador blanc caigut en desgràcia, que es retroben dècades després d’una història d’amor infantil que els va expulsar de les seves comunitats.

El resultat és una novel·la en què Kopano Matlwa demostra novament per què és una de les veus més vibrants i destacades de la literatura sud-africana actual. Una al·legoria bella i punyent del seu país que ho és, també, del món en què vivim: la d’uns infants que es rebel·len per la falta d’una esperança promesa i els seus mestres, que continuen pagant el preu d’un passat feridor.


«Una de les veus literàries joves més importants de Sud-àfrica.»
CCCB
«Llegir autores africanes com la Kopano Matlwa exercita l’empatia i combat els perills del ‘relat únic’ del que parla Chimamanda Adichie i que construeix aquesta mirada al món tan reduccionista, estereotipada, injusta i violenta amb què ens hem educat la majoria»»
Júlia Bertran
«Dansar amb tu és caminar endavant amb optimisme per anar esborrant de mica en mica les cometes que atrapen la paraula “llibertat” no solament a Sud-àfrica, Kopano, no solament a Sud-àfrica.»
Tina Vallès
«Una de les veus més reconegudes i reconeixibles de la literatura africana actual. »
Xavier Aldekoa
«Kopano Matlwa És potser una d'aquelles dones úniques i valentes que han vingut a donar-nos llum a les que ja hauríem tenir-la. Una guia. Una fortalesa en la qual protegir-se. Llegiu-la. La necessiteu.»
Míriam Beizana, Café Libreria
«Recorda a la prosa d'autores com Joyce Carol Oates, que parlen de les desigualtats subtils i les obscenes, que utilitzen sovint el recurs de la cursiva per intercalar monòlegs interiors de les protagonistes, a fi de donar pistes molt precises de l'argot i els conceptes d'un temps, un lloc i uns dolors molt particulars.»
Analia Iglesias, EL PAÍS
«Les cometes de la llibertat»
Tina Vallès, Mail Obert a VILAWEB
«El ressentiment, el desengany, la impulsivitat, l'abús... esquitxa uns protagonistes immersos en la tristor i en una societat que funciona a batzegades.»
Joaquim Gibert Font, L'ESTEL

Kopano Matlwa

Kopano Matlwa va néixer a Pretòria (Sud-àfrica) l’any 1984. Es va llicenciar en medicina, però l’èxit aclaparador de la seva obra de debut, Coconut, la va projectar com una de les escriptores joves més reconegudes del continent africà. Guanyadora del Premi Literari de la Unió Europea, així com del prestigiós Premi Wole Soyinka de Literatura Africana, la seva obra retrata magistralment els conflictes de classe, raça i gènere a la Sud-àfrica postapartheid. Amb Florescència, la seva tercera novel·la publicada també a Sembra Llibres i traduïda arreu del món, Matlwa es va consolidar com una de les veus africanes més captivadores i necessàries del moment.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.