Coconut

Kopano Matlwa
nº pàgines 176
ISBN 978-84-16698-37-0

PVP 17.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

«Descobriràs, Ofilwe, que la gent a qui t’esforces tant a assemblar-te un dia et rebutjarà perquè, per molt que ho vulguis fer veure, tu no ets un d’ells.»

Després de la gran acollida de la traducció al català de Florescència, publiquem Coconut, la primera i aclamada novel·la de Kopano Matlwa amb què va guanyar els prestigiosos Wole Soyinka Prize de literatura africana, considerat el premi Nobel africà, i el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Escrita amb una audàcia lírica que ens fa qüestionar-nos qui som i qui volem ser en la societat de les aparences, Coconut entrellaça les vides d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid. Una història necessària sobre joves que busquen la seva identitat entre el racisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim. Una immersió necessària en la moderna Sud-àfrica de la mà d’una de les joves escriptores africanes més destacades de l’actualitat.

Premi Wole Soyinka de literatura africana
Premi de Literatura de la Unió Europea

SKU: 9788416698370 Categoria: Etiquetes: , ,

«Una autora que m’ha fascinat. Us la recomano moltíssim. »
Bel Bolid
«Si us interessa com operen el classisme, el masclisme i el racisme sobre dues joves a la Sud-àfrica ressacosa d’apartheid, aquest llibre us agradarà molt. Ja em va agradar Florescència, però amb Coconut, Kopano Matlwa m’ha tornat a seduir.»
Irene Jaume, Llibreria LA CIUTAT INVISIBLE
«Us hem recomanat prou Kopano Matlwa? Potser encara no: llegiu Florescència i Coconut! »
Llibreria LA CARBONERA
«Kopano Matlwa ho ha tornat a fer. La seva lectura és, una vegada més, una experiència inoblidable. »
Llibreria DÒRIA LLIBRES
«Llegir autores africanes com la Kopano Matlwa exercita l’empatia i combat els perills del ‘relat únic’ del que parla Chimamanda Adichie i q construeix aquesta mirada al món tan reduccionista, estereotipada, injusta i violenta amb què ens hem educat la majoria»
Júlia Bertran
«Narrat des de la perspectiva d'un adolescent, 'Coconut' de Kopano Matlwa és una història audaç, lírica i compassiva. Explora les experiències i els dilemes grisos, íntims d’una jove que, com la societat que l’envolta, està experimentant canvis que posen en dubte vells límits, comoditats i certeses. »
Jurat del premi de Literatura de la Unió Europea

Kopano Matlwa

Kopano Matlwa va néixer a Pretòria (Sud-àfrica) l’any 1984. Es va llicenciar en medicina, però l’èxit aclaparador de la seva obra de debut, Coconut, la va projectar com una de les escriptores joves més reconegudes del continent africà. Guanyadora del Premi Literari de la Unió Europea, així com del prestigiós Premi Wole Soyinka de Literatura Africana, la seva obra retrata magistralment els conflictes de classe, raça i gènere a la Sud-àfrica postapartheid. Amb Florescència, la seva tercera novel·la publicada també a Sembra Llibres i traduïda arreu del món, Matlwa es va consolidar com una de les veus africanes més captivadores i necessàries del moment.

Premsa

«Matlwa és la Chimamanda Ngozi Adichie de Sud-àfrica. La seva escriptura és viva i autèntica i l’autoritat amb què escriu és meravellosa. Coconut és un llibre fantàstic.»
THE BOOKSELLER
«Una lectura impressionant per a qualsevol persona que vulgui conèixer l’actual Sud-àfrica de primera mà.»
BOOK RIOT

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.