Coconut

«Descobriràs, Ofilwe, que la gent a qui t’esforces tant a assemblar-te un dia et rebutjarà perquè, per molt que ho vulguis fer veure, tu no ets un d’ells.»

Després de la gran acollida de la traducció al català de Florescència, publiquem Coconut, la primera i aclamada novel·la de Kopano Matlwa amb què va guanyar els prestigiosos Wole Soyinka Prize de literatura africana, considerat el premi Nobel africà, i el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Escrita amb una audàcia lírica que ens fa qüestionar-nos qui som i qui volem ser en la societat de les aparences, Coconut entrellaça les vides d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid. Una història necessària sobre joves que busquen la seva identitat entre el racisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim. Una immersió necessària en la moderna Sud-àfrica de la mà d’una de les joves escriptores africanes més destacades de l’actualitat.

Fitxa tècnica
Preu: 
17.00 €
Pàgines: 
176
Format: 
14x21
Primera edició: 
Febrer 2020
Il·lustració de coberta: 
Marta Bellvehí
ISBN: 
978-84-16698-37-0
La crítica diu

Si us interessa  com operen el classisme, el masclisme i el racisme sobre dues joves a la Sud-àfrica ressacosa d’apartheid, aquest llibre us agradarà molt. Ja em va agradar Florescència, però amb Coconut, Kopano Matlwa m’ha tornat a seduir.

Irene Jaume, La ciutat invisible

Una novel·la audaç i lírica sobre les experiències i els dilemes íntims d’una jove que, com la societat que l’envolta, pateix canvis que posen en qüestió els límits, les comoditats i les certeses antics.

El jurat del Premi de Literatura de la UE

Una lectura impressionant per a qualsevol persona que vulgui conèixer l’actual Sud-àfrica de primera mà.

Book Riot

Matlwa és la Chimamanda Ngozi Adichie de Sud-àfrica. La seva escriptura és viva i autèntica i l’autoritat amb què escriu és meravellosa. Coconut és un llibre fantàstic.

The Bookseller