Coconut

17.00

SKU: SLL48 Categoria: Etiquetes: , ,

Descripció

«Descobriràs, Ofilwe, que la gent a qui t’esforces tant a assemblar-te un dia et rebutjarà perquè, per molt que ho vulguis fer veure, tu no ets un d’ells.»

Després de la gran acollida de la traducció al català de Florescència, publiquem Coconut, la primera i aclamada novel·la de Kopano Matlwa amb què va guanyar els prestigiosos Wole Soyinka Prize de literatura africana, considerat el premi Nobel africà, i el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Escrita amb una audàcia lírica que ens fa qüestionar-nos qui som i qui volem ser en la societat de les aparences, Coconut entrellaça les vides d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid. Una història necessària sobre joves que busquen la seva identitat entre el racisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim. Una immersió necessària en la moderna Sud-àfrica de la mà d’una de les joves escriptores africanes més destacades de l’actualitat.

«Una autora que m’ha fascinat. Us la recomano moltíssim.»
Bel Bolid

«Matlwa té sentit de l’humor i pocs pèls a la llengua i mostra el rentat de cervell d’anys de racisme i colonialisme.»
Irene Pujadas. Diari Ara

«Matlwa és la Chimamanda Ngozi Adichie de Sud-àfrica. La seva escriptura és viva i autèntica i l’autoritat amb què escriu és meravellosa. Coconut és un llibre fantàstic»
The Bookseller

«Us hem recomanat prou Kopano Matlwa? Potser encara no: llegiu Florescència i Coconut!»
Llibreria La Carbonera

«Si us interessa com operen el classisme, el masclisme i el racisme sobre dues joves a la Sud-àfrica ressacosa d’apartheid, aquest llibre us agradarà molt.»
Irene Jaume, Llibreria La Ciutat Invisible

«Kopano Matlwa ho ha tornat a fer. La seva lectura és, una vegada més, una experiència inoblidable.»
Llibreria Dòria Llibres

«Llegir autores africanes com la Kopano Matlwa exercita l’empatia i combat els perills del ‘relat únic’ del que parla Chimamanda Adichie i q construeix aquesta mirada al món tan reduccionista, estereotipada, injusta i violenta amb què ens hem educat la majoria»
Júlia Bertran

COMPRA 17€

Informació addicional

Pàgines

176

Format

14×21

ISBN

978-84-16698-37-0

Primera edició

Febrer 2020

Imatge de coberta

Marta Bellvehí