L’altra banda de la muntanya

Com veuries el món si no te l'expliqués un home blanc europeu
Minna Salami
nº pàgines 232
ISBN 978-84-16698-52-3

PVP 17.90

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Si durant segles només l’imperialisme i el patriarcat occidental ens han explicat el món, quantes formes valuoses i necessàries d’entendre’l ens han amagat? Què hi ha més enllà del racisme i el masclisme eurocèntric que ha colonitzat i dominat el planeta? Quin coneixement hi ha a l’altra banda de la muntanya? L’autora del premiat blog MsAfropolitan, Minna Salami, obre aquests interrogants en aquest llibre inspirador que explora qüestions centrals de la nostra societat com ara el feminisme, l’empoderament, el racisme o la descolonització, a més de l’art, la filosofia, la sexualitat, la mitologia africana o la cultura popular.

El resultat és un mosaic d’assajos escrits amb la naturalitat d’una narradora d’històries. Una nova i potent veu literària que ens ofereix una alenada d’esperança en un món en crisi, a partir del diàleg entre la saviesa de les cultures ancestrals i els moviments emancipadors contemporanis.

SKU: 9788416698523 Categoria:

«Un llibre imaginatiu, estimulant i de descoberta que s’atreveix a situar el feminisme negre com el prisma a través del qual tots podem experimentar i comprendre millor el món.»
Bernandine Evaristo, premi MAN BOOKER 2019
«En l’era de la divisió i de les conflictes culturals, aquest llibre ens insta a repensar el poder, la germanor, la bellesa, la identitat i molt més. Una lectura crucial.»
Ayishat Akanbi
«Aquest llibre és una barreja eloqüent d'idees i disciplines; part d'anàlisi interseccional del poder estructural, part viatge metafísic cap a una visió ignorada i silenciada per Occident. Una lectura imprescindible per a una nova dècada. »
Johny Pitts, autor de Afropean: Notes from Black Europe

Minna Salami

Minna Salami és una escriptora nigeriana finlandesa i sueca. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Lund (Suècia) i màster en estudis de gènere especialitzat en feminisme negre per l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. És la fundadora del guardonat blog MsAfropolitan, que connecta el feminisme amb reflexions crítiques sobre cultura contemporània des d’una perspectiva centrada en l’Àfrica. És columnista mensual del The Guardian de Nigèria i col·laboradora habitual en mitjans com The Independent, The Guardian, BBC, Al Jazeera o Channel 4. Ha impartit conferències en més de 200 universitats dels cinc continents, així com a la seu de l’ONU i del Parlament Europeu. L’altra banda de la muntanya és el seu primer i esperat llibre, que ja s’ha traduït arreu del món.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.