Dones rebels

Històries contra el silenci
Helena PĂ©rez GarcĂ­a, Aina Torres
nÂş pĂ gines 176
ISBN 978-84-16698-29-5

PVP 20.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Aina Torres i Rexach recupera en aquest llibre el referent de vint- i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemĂ tiques, pintores, compositores, polĂ­tiques, escriptores, metgesses, esportistes, sindicalistes, periodistes, mestres, activistes veĂŻnals…
Un mosaic de narracions que, acompanyat de les il·lustracions d’Helena Pérez García, emociona i estremeix amb històries de supervivència, de victòries amagades, de somnis trencats, d’exilis forçats, de fites invisibilitzades. De dones relegades pel fet de ser dones. Un llibre, en definitiva, per a contribuir a forjar una nova memòria popular: la de les protagonistes silenciades de la nostra història.

SKU: 9788416698295 Categoria: Etiquetes: ,

«Com posar noms així com ha fet l’Aina, oferint, dels múltiples laberints de cadascuna d’aquestes vides, la seva lectura, el seu angle particular de relació amb els fets coneguts i amb tot allò que no té per què tenir imatge (la por, la fúria, l’enyor, la revolta, els murs, la llibertat, la difícil llibertat), la seva aportació a la construcció d’un llegat a partir, en paraules seves, de pell refusada, de mirada proscrita i de paraula abolida, l’Helena els posa cara, en tria una expressió, en destaca un gest, els posa colors i n’ofereix una determinada visió. Les concreta i, amb el traç, en frena l’oblit.»
Blanca Llum Vidal

Helena PĂ©rez GarcĂ­a

Helena Pérez García (Sevilla 1987). Després de completar una llicenciatura en Belles Arts, es trasllada a Londres l’any 2012, on resideix i treballa durant sis anys. En aquest temps desenvolupa el seu estil característic, inspirada pel llegat artístic i els referents culturals de la ciutat. El 2018 Helena es trasllada a Madrid, on està radicada actualment. Durant tot aquest temps ha treballat tant per a públic infantil com adult en l’àmbit internacional. Les seves il·lustracions, fetes al guaix, són riques en detall i color. El seu treball s’inspira en l’art, la literatura i el cinema. Alguns dels seus clients són Penguin Random House, Tate Publishing, The Financial Times, Reader’s Digest i Il Corriere della Sera, entre d’altres.

Aina Torres

Aina Torres (Barcelona, 1984) és periodista, escriptora i gestora cultural. Especialitzada en periodisme cultural ha treballat com a cap de premsa d'Edicions 62, com a redactora al canal VilaWeb Lletres, col·labora al diari digital cultural Núvol i ha fet les entrevistes als participants al Festival nacional de poesia per la Institució de les Lletres Catalanes. Ha publicat el llibre Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014), que va obtenir el Premi de Poesia Martí Dot. També ha publicat al llibre Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans (Germania, 2013) i al llibre col·lectiu Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea (Lo Diable Gros, 2016). Actualment treballa com a tècnica de comunicació de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural. També ha treballat com a tècnica de comunicació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Com a periodista redactora ha treballat a VilaWeb i a Televisió de Catalunya (TV3), als programes Els Matins i El Català de l’Any. Fa recitals de poesia arreu del país.

Premsa

«A 'Dones Rebels' les lectores i els lectors trobaran un doble perfil de rebel·lia. Hi ha, d’una banda, que van militar en l’esquerra abans o durant la guerra civil espanyola, que foren anarquistes o milicianes, com Marina Ginestà i Coloma, Alejandra Soler i Gilabert o Federica Montseny. Hi ha, d’una altra banda, aquelles que van trencar amb els rols de gènere i es van obrir camí en un món d’homes. És el cas de la periodista Irene Polo i Roig,l’anestesista Maria Oliveras i Collellmir o la pilot Mari Pepa Colomer i Luque.»
EL TEMPS
«Torres uneix un seguit de narracions biogràfiques que expliquen històries de supervivència i victòries amagades, però també exilis forçats i moments difícils.»
NĂšVOL
«El llibre, que compta amb il·lustracions d’Helena Pérez García, explica la història de dones marcades per la Guerra Civil, ja sigui perquè l’han viscuda en primera persona, com Aurora Picornell o Marina Ginestà, o perquè n’han patit les conseqüències en forma de dictadura franquista, com Montserrat Roig o Empar Granell. »
SETEMBRE

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.