La vida rebel de Rosa Parks

1 de desembre de 1955. A la ciutat de Montgomery, Alabama, una jove negra es nega a cedir el seient a un home blanc. El conductor ho denuncia a la policia i la dona acaba sent detinguda. Ningú no s’esperava, però, que aquell acte desencadenaria tot un tsunami de mobilitzacions que posaria contra les cordes el sistema racista dels EUA. Aquella dona es deia Rosa Parks i amb la seva acció va demostrar el poder transformador de la desobediència civil contra lleis injustes. Però qui s’amaga rere aquesta acció històrica? Per què una humil costurera es va jugar la llibertat desafiant la maquinària legal de tota una superpotència mundial?

En aquesta biografia, la historiadora Jeanne Theoharis explora magistralment sis dècades de militància política d’una dona rebel que s’ha convertit en referent de les lluites pacífiques contra la desigualtat i l’opressió. De Martin Luther King al Black Power, d’Alabama a Detroit, de les dificultats econòmiques a les amenaces de mort, el trajecte vital de Rosa Parks explora el context i la dimensió del moviment pels drets civils als EUA que continua plenament vigent.

Fitxa tècnica
Preu: 
20 €
Pàgines: 
424
Format: 
14x21
Primera edició: 
Desembre del 2018
Il·lustració de coberta: 
Helena Perez Garcia
ISBN: 
978-84-16698-26-4
La crítica diu

Aquest llibre és el retrat d’un símbol, sense dubte. Però també ens exigeix recordar que encara hem de garantir la plena justícia que Rosa Parks voldria veure.

The Washington Post

Enriquidora, apassionant i molt necessària. Aquesta obra completa el retrat d’una activista de classe treballadora que s’enfrontava directament a la pobresa i la disriminació. I que mai va deixar de rebelar-se tant en el sud com en el nord de la segragació racial.

New York Times