La vida rebel de Rosa Parks

Jeanne Theoharis
nº pàgines 424
ISBN 978-84-16698-26-4

PVP 20.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

1 de desembre de 1955. A la ciutat de Montgomery, Alabama, una jove negra es nega a cedir el seient a un home blanc. El conductor ho denuncia a la policia i la dona acaba sent detinguda. Ningú no s’esperava, però, que aquell acte desencadenaria tot un tsunami de mobilitzacions que posaria contra les cordes el sistema racista dels EUA. Aquella dona es deia Rosa Parks i amb la seva acció va demostrar el poder transformador de la desobediència civil contra lleis injustes. Però qui s’amaga rere aquesta acció històrica? Per què una humil costurera es va jugar la llibertat desafiant la maquinària legal de tota una superpotència mundial?

En aquesta biografia, la historiadora Jeanne Theoharis explora magistralment sis dècades de militància política d’una dona rebel que s’ha convertit en referent de les lluites pacífiques contra la desigualtat i l’opressió. De Martin Luther King al Black Power, d’Alabama a Detroit, de les dificultats econòmiques a les amenaces de mort, el trajecte vital de Rosa Parks explora el context i la dimensió del moviment pels drets civils als EUA que continua plenament vigent.

SKU: 9788416698264 Categoria: Etiquetes: , ,

«Us recomano per moltíssims motius. Tants, que si us els expliqués tots, us explicaria el llibre sencer. Endinseu-vos en el personatge perquè té moltes dimensions que descobrireu. »
Anna Gabriel

Jeanne Theoharis

Jeanne Theoharis és llicenciada en estudis afroamericans per la Universitat de Harvard i doctora en cultura nord-americana per la Universitat de Michigan. Actualment és professora distingida de Ciències Polítiques al Brooklyn College de la Universitat de la Ciutat de Nova York. És autora i coautora de nombrosos llibres i articles sobre la lluita pels drets civils i el moviment Black Power. També sobre les polítiques racials i educatives, així com els drets socials en la societat nordamericana post-11-S. La seva aclamada biografia La vida rebel de Rosa Parks va guanyar l’any 2014 el prestigiós NAACP Image Award i el premi Letitia Woods Brown de l’Associació d’Historiadores Negres, i fou un dels llibres més venuts dels Estats Units segons el New York Times.

Premsa

«Enriquidora, apassionant i molt necessària. Aquesta obra completa el retrat d’una activista de classe treballadora que s’enfrontava directament a la pobresa i la disriminació. I que mai va deixar de rebelar-se tant en el sud com en el nord de la segragació racial.»
THE NEW YORK TIMES
«Aquest llibre és el retrat d’un símbol, sense dubte. Però també ens exigeix recordar que encara hem de garantir la plena justícia que Rosa Parks voldria veure.»
THE WAHINGTON POST

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.