El gran futur

Fill d’un pescador humil, l’Amal creix en una illa colpejada per la guerra entre l’exèrcit regular i els soldats que empunyen fusells i llibres sagrats. L’Amal va compartir infantesa amb l’Ahmed, fill del senyor del poble, i tots dos es van prometre amistat eterna imaginant aventures al mar que els envoltava. Però les tensions que viu l’illa i la marxa obligada del pare de l’Amal separen els seus camins. Sol a la barca de pesca, l’Amal torna a refugiar-se en la saviesa del mar. Fins que decideix omplir el buit que el turmenta buscant respostes a la Gran Mesquita del Desert. No vol enrolar-se en cap grup armat. Però es veurà obligat a prendre partit.

Amb El gran futur, Giuseppe Catozzella ens commou de nou amb una obra poètica i colpidora que ens submergeix de ple en les guerres i esperances del continent africà. Basada en fets reals, com la seva anterior i aclamada novel·la Córrer sense por, Catozzella ens posa en la pell d’un jove que batalla entre la llum i la foscor per combatre el destí que se li pressuposa. Una història necessària que, narrada al més pur estil de Mark Twain, explora i explica què s’amaga rere les violències que assalten el nostre present.

Fitxa tècnica
Preu: 
19.50 €
Pàgines: 
272
Format: 
14 X 21
Primera edició: 
15/03/2017
Il·lustració de coberta: 
Leonard Beard
ISBN: 
978-84-16698-11-0
La crítica diu

Celebro anunciar-vos que Giuseppe Catozzella està a l’altura dels periodistes de primera línia, en el sentit literari i geogràfic del terme. Si, com Svetlana Aleksiévitx o Giuseppe Catozzella, escoltes i escrius el que t’expliquen, se t’acut que ben sovint la realitat imita la ficció, i a la inversa. La trajectòria d’Alí és calcada a la dels herois dels mites, que surten per buscar la puresa i la troben al punt de partida, després de moltes barbaritats i confusió, quan menys se l’esperaven.

Júlia Bacardit, Núvol

Una novel·la escrita com una faula però que té la força que només atresoren les històries vertaderes. Aquest és el poder immens de la literatura: fer comprensible la complexitat del món en què vivim.

Roberto Saviano