Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula

Jordi Tormo
nÂş pĂ gines 208
ISBN 978-84-943736-0-2

PVP 18.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Nota de
Premsa

Ovidi Montllor fou un creador en majúscules. Una veu crítica i autocrítica silenciada als anys vuitanta però que avui és admirada i reivindicada com mai, també per les generacions que no el conegueren en vida. Des de la infantesa en blanc i negre de l’Alcoi de la postguerra fins a la convulsa i vibrant Barcelona de la joventut i la maduresa, aquesta obra s’endinsa per les diferents facetes d’aquest treballador de la cultura: teatre, cinema i cançó. Però també poesia. Perquè l’Ovidi no només va escriure lletres de cançons que formen part de la nostra memòria col·lectiva: també ens va deixar al voltant de quatre-cents poemes, una part dels quals són publicats en aquest llibre per primera vegada. Així mateix, des de la seua convicció que la poesia és una arma de transformació social, va dur a terme una ingent tasca de difusió popular d’autors com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Joan Fuster, Blai Bonet o el seu amic Vicent Andrés Estellés.

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, l’alcoià Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.

SKU: 9788494373602 Categoria:

Jordi Tormo

Jordi Tormo va nàixer a Alcoi el 1979. És doctor en Geografia i autor de diverses obres d’investigació en matèria de desenvolupament local, així com dels llibres de narrativa Un bes suau i El silenci. Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula és el resultat del treball en diferents àmbits en què s’ha implicat els darrers anys per recuperar la figura d’Ovidi Montllor. En concret, aquest volum és fruit de la recerca sobre la seua poesia que ha dut a terme en l’Arxiu Ovidi Montllor del mas del Sopalmo, la casa d’Antoni Miró, així com en entrevistes en profunditat amb amics i familiars. D’altra banda, entre el 2011 i el 2014 va coordinar els actes en memòria d’Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés a Alcoi.

Premsa

«“Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”, esdevé una contribució fèrtil en el treball de rastreig que, als darrers anys, percaça l’itinerari vital d’aquest inquiet i transversal home de la cultura. »
Hèctor Serra, NÚVOL
«Un llibre molt ben documentat i treballat. Aquest llibre és una meravella, una joia. »
Marta Esparza, RAC 1
«El llibre és un viatge a través de la seva vida. Un viatge que fem de la seva mà. »
Oriol Puig, ELDIARIO.ES
«Un magnifíc llibre »
Salvador Enguix, LA VANGUARDIA

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.