Publicat el

‘Quan 茅rem refugiats’, un llibre per a no oblidar el nostre passat

L鈥1 de febrer de 2017 arribar脿 a les llibreries la primera llavor de l鈥檃ny de Sembra Llibres: Quan 茅rem refugiats, de Teresa P脿mies. Aquesta obra, publicada origin脿riament el 1975, ens ofereix el testimoni en primera persona de l鈥檃utora, exiliada durant d猫cades despr茅s de la Guerra Civil espanyola, en un recorregut que ens porta dels camps de refugiats francesos al Par铆s d鈥檃bans de la II Guerra Mundial i a la Rep煤blica Dominicana de Trujillo.

Militant destacada de les Joventuts Socialistes Unificades durant el conflicte b猫l路lic, P脿mies representa tota una generaci贸 que va triar el comprom铆s pol铆tic davant de l’adveniment del feixisme. En Quan 茅rem refugiats relata el viatge cap a la incertesa,聽llarg i dolor贸s,聽que va haver de rec贸rrer per fugir de la repressi贸 franquista. La veu de la Teresa ens obliga a recordar que nosaltres tamb茅 vam ser, fa no massa temps, v铆ctimes de la trag猫dia de l鈥檈xili for莽at.

La recuperaci贸 d鈥檃questa obra cl脿ssica ens hauria d鈥檃judar a posar-nos en la pell de les persones que,聽malauradament, tamb茅 avui es veuen obligades a abandonar el seu lloc d鈥檕rigen a causa de les guerres, per motius econ貌mics o per qualsevol altra mena de viol猫ncia. Una realitat que, malgrat la p猫rdua de repercussi贸 als mitjans de comunicaci贸, segueix plenament vigent.

Quan 茅rem refugiats inclou un pr貌leg d鈥橝ntonio P脿mies, catedr脿tic de ling眉铆stica general de la Universitat de Granada i fill de l鈥檃utora. Amb la publicaci贸 de Quan 茅rem refugiats Sembra Llibres segueix mostrant la voluntat d鈥檈ditar obres compromeses de qualitat liter脿ria.

Subscriu-te al butllet铆 de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.