Publicat el

‘Com un record d’infantesa’, de Feliu Ventura, premi al Llibre Juvenil Millor Editat en 2015

La novel·la Com un record d’infantesa, escrita per Feliu Ventura i il·lustrada per Daniel Olmo, ha obtingut el premi al Llibre Juvenil Millor Editat en 2015, concedit per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Aquesta boníssima notícia és una satisfacció ben gran i un reconeixement a la nostra feina.

El guardó ha estat fruit de l’esforç de tot un equip, el qual ha acompanyat autor i il·lustrador al llarg del procés de producció del llibre: els editors Joan Carles Girbés i Xavi Sarrià; els dissenyadors Èric Coll i Sergio Ibáñez, de l’estudi Setanta; el maquetista Josep Andrés; i Roger Sarrià i Carla González en les tasques de correcció lingüística. 

Com un record d’infantesa ens conta la història de Víctor, un jove xilè dibuixant de còmics que va perdre els pares en un accident de cotxe quan era un infant. Des d’aleshores ha viscut amb el seu avi, un vell republicà exiliat. L’última voluntat d’aquest i un missatge ocult en un disc d’Ovidi Montllor el portaran al cor del País Valencià, on coneixerà Martina, una antiga militant revolucionària xilena, i la seua filla Violeta. Amb elles resseguirà el fil d’un secret familiar que el canviarà per sempre.

Aquesta novel·la és el debut del cantautor Feliu Ventura com a escriptor, i la crítica n’ha dit coses com aquestes: «Feliu Ventura construeix la seua primera novel·la amb materials del seu univers més preat: la música, Ovidi Montllor, Xile o la memòria històrica. Un llibre iniciàtic molt adient» (El Temps); o «plena a vessar de poesia, memòria i consciència, és una mostra més del fet que la simplicitat no té per què entrar en contradicció amb la qualitat literària» (Gargots).

L’any passat, el premi al Llibre Juvenil Millor Editat de la Conselleria també va recaure en una de les nostres llavors: En línia, de Jaume Monzó. Tornar a ser guardonats ens omple d’una alegria immensa i ens confirma en la nostra determinació de treballar amb entusiasme i cura cada nova llavor.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.