Publicat el

Arriba ‘El gran futur’, la darrera novel·la de Giuseppe Catozzella

La novel·la El gran futur, de l’autor italià Giuseppe Catozzella (Milà, 1976), serà la pròxima novetat de Sembra Llibres. Aquesta obra, traduïda per Anna Casassas, arribarà a les llibreries el 15 de març i és un dels títols que hem preparat per al proper dia de Sant Jordi.

El gran futur conta una història basada en fets reals. El protagonista és l’Amal, el fill d’un pescador humil que creix en una illa colpejada per la guerra entre l’exèrcit regular i els soldats que empunyen fusells i llibres sagrats. Les tensions a l’illa i la marxa del seu pare portaran l’Amal a refugiar-se en la saviesa del mar i en la Gran Mesquita del Desert, però no podrà fugir de la guerra, que l’obligarà a prendre partit.

Amb la seua nova novel·la, Catozzella ha bastit una obra poètica i colpidora que ens submergeix de ple en les guerres i esperances del continent africà. El gran futur ens posa en la pell d’un jove que batalla entre la llum i la foscor per combatre el destí que se li pressuposa. Una història necessària que explora i explica què s’amaga rere les violències que assalten el nostre present.

Aquesta és la segona obra de l’escriptor italià que publiquem; la primera va ser Córrer sense por, també basada en fets reals. Aquell títol relata el penós i perillós viatge que fan milers de persones cada any a través el desert del Sàhara i el mar Mediterrani per trobar un futur millor a Europa. A Itàlia, Córrer sense por, va guanyar el Premi Strega Giovani 2014, concedit a la novel·la més valorada pels joves italians, i el Premi Nacional Carlo Levi 2015, a més de ser un èxit de vendes. De la versió de Sembra Llibres se n’han fet set edicions.

El gran futur arribarà a les nostres llibreries només en català. La traductora, Anna Casassas, va ser distingida el setembre passat amb el Premi Trajectòria que atorga la Setmana del Llibre en Català. Casassas també va traduir Córrer sense por.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.