Venim de lluny

Història del feminisme al País Valencià
Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez i Laura Bellver
nº pàgines 92
ISBN 978-84-16698-76-9

PVP 14.50

«Coneixes algun col·lectiu o dona del passat del feminisme valencià? Com va començar el feminisme a la nostra terra? Quins són els episodis de lluita feminista més importants al País Valencià? És molt possible que la teua resposta siga negativa, com també ho era per a nosaltres abans d’iniciar aquest camí.»

Aquest és el colpidor punt de partida de Venim de lluny. Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular del feminisme a casa nostra. Obreres, mestres, llauradores, guerrilleres, antifeixistes i militants de base. La genealogia de les lluitadores valencianes que van aconseguir avanços democràtics i populars que arriben fins als nostres dies. Un llibre que naix en el si de la Universitat Popular La Fènix, amb epíleg del col·lectiu Arada, per a rescatar de la desmemòria les lliçons emancipadores de tantes dones silenciades. Perquè necessitem saber d’on venim per a afrontar els nous reptes. Perquè hi ha debats i conflictes a què les nostres predecessores ja es van enfrontar. Recordem-les, escoltem-les i aprenem d’elles.


«"Venim de lluny" és un petit llibre immens i necessari. Quin plaer veure que els vells debats, consignes i objectius són els nostres i que les eines mai no es llencen, s'esmolen.»
Laure Vega
«Aquest llibre ens relata un ideal de feminitat que s’allunya de la concepció patriarcal del nostre sistema. Doncs, la memòria selectiva i androcèntrica que predomina a l’ideari col·lectiu és una ferramenta per perpetuar una societat desigual. I aquest univers de referents que ens presenta l’obra és determinant perquè les xiquetes sàpiguen que poden ser tan valentes com les seues besàvies.»
Vallivana Murgui, Va de llibres
«Aquest colpidor relat coral dignifica la història popular del feminisme de la nostra terra, estudiant des de diferents angles la història de les nostres dones i llançant llum sobre les estructures i els processos socials relacionats amb la seua situació. Hem de conéixer i celebrar amb la condició d’assegurar i afermar la seua presència i el seu protagonisme en la nostra història popular i combativa com a poble.»
Núria Lorente, Caràcters

Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez i Laura Bellver

Carme Bernat Mateu (1994) és doctoranda en història contemporània per la UVEG, professora de secundària i participa en el projecte La Fènix Universitat Popular. Andrea Aguilar Olivas (1992) és graduada en Història i professora de secundària. Gemma Martínez Pastor (1994) és graduada en Història i estudiant del màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat. Col·labora a La Directa País Valencià i participa del projecte La Fènix Universitat Popular. Laura Bellver Gandia (1998) és graduada en Història i màster en Investigació Didàctica. Participa en el projecte Arada. Eina de Feminismes i Memòria i en La Fènix Universitat Popular.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.