Feminismes revolucionaris

Rafeef Ziadah, Brenna Bhandar
n¬ļ p√†gines 320
ISBN 978-84-16698-65-3

PVP 14.50

Descarregar
Coberta

En un moment de creixent autoritarisme, crisi climàtica i formes cada cop més explotadores de capitalisme neoliberal, necessitem teories i pràctiques que ens ajudin a afrontar aquests conflictes des de l’arrel.

Brenna Bhandar i Rafeed Ziadah, amb un epíleg de Lisa Lowe, ens ofereixen un debat necessari i urgent sobre com els feminismes antiracistes i anticapitalistes són fonamentals per construir respostes polítiques efectives. En col·lectiu, aquestes entrevistes amb activistes i pensadores de referència, com Angela Y. Davis, Silvia Federici i moltes altres, tracen les maneres com els feminismes negres, indígenes, postcolonials i marxistes han creat nous marcs teòrics per entendre el món.

Les entrevistes inclouen Avtar Brah, Gail Lewis i Vron Ware sobre diàspora, migració i imperi; Himani Bannerji, Gary Kinsman, Leanne Betasamosake Simpson i Silvia Federici sobre el colonialisme, el capitalisme i la resistència; i Ruth Wilson Gilmore, Avery F. Gordon i Angela Y. Davis sobre el feminisme abolicionista de les presons.


¬ęSi est√†s buscant una visi√≥ acad√®mica i que incita a la reflexi√≥, que cobreixi tots els aspectes del feminisme revolucionari, ho has trobat¬Ľ
Stella Dadzie, autora de The Heart of the Race

Rafeef Ziadah, Brenna Bhandar

Rafeef Ziadah¬†√©s una acad√®mica, poeta i activista nascuda en un camp de refugiats palestins al L√≠ban.¬†√Čs professora de Pol√≠tica de l'Orient Mitj√† a l‚ÄôEscola d‚ÄôEstudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres.¬†Ha treballat com a investigadora i organitzadora de campanyes de solidaritat amb Palestina, pels drets dels refugiats i contra la pobresa. Brenna Bhandar¬†√©s lectora de Dret i Teoria Cr√≠tica a l‚ÄôEscola d‚ÄôEstudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres especialitzada en els fonaments colonials del Dret modern.¬†√Čs autora de¬†Colonial Lives of Property¬†i coeditora de¬†Plastic Materialities¬†i t√© una √†mplia obra acad√®mica centrada en les √†rees de la teoria jur√≠dica cr√≠tica, la sobirania i els drets ind√≠genes i el dret de la propietat.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.