Feminismes revolucionaris

Rafeef Ziadah, Brenna Bhandar
nº pàgines 320
ISBN 978-84-16698-65-3

PVP 14.50

Descarregar
Coberta

En un moment de creixent autoritarisme, crisi climàtica i formes cada cop més explotadores de capitalisme neoliberal, necessitem teories i pràctiques que ens ajudin a afrontar aquests conflictes des de l’arrel.

Brenna Bhandar i Rafeed Ziadah, amb un epíleg de Lisa Lowe, ens ofereixen un debat necessari i urgent sobre com els feminismes antiracistes i anticapitalistes són fonamentals per construir respostes polítiques efectives. En col·lectiu, aquestes entrevistes amb activistes i pensadores de referència, com Angela Y. Davis, Silvia Federici i moltes altres, tracen les maneres com els feminismes negres, indígenes, postcolonials i marxistes han creat nous marcs teòrics per entendre el món.

Les entrevistes inclouen Avtar Brah, Gail Lewis i Vron Ware sobre diàspora, migració i imperi; Himani Bannerji, Gary Kinsman, Leanne Betasamosake Simpson i Silvia Federici sobre el colonialisme, el capitalisme i la resistència; i Ruth Wilson Gilmore, Avery F. Gordon i Angela Y. Davis sobre el feminisme abolicionista de les presons.


«Si estàs buscant una visió acadèmica i que incita a la reflexió, que cobreixi tots els aspectes del feminisme revolucionari, ho has trobat»
Stella Dadzie, autora de The Heart of the Race

Rafeef Ziadah, Brenna Bhandar

Rafeef Ziadah és una acadèmica, poeta i activista nascuda en un camp de refugiats palestins al Líban. És professora de Política de l'Orient Mitjà a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres. Ha treballat com a investigadora i organitzadora de campanyes de solidaritat amb Palestina, pels drets dels refugiats i contra la pobresa. Brenna Bhandar és lectora de Dret i Teoria Crítica a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres especialitzada en els fonaments colonials del Dret modern. És autora de Colonial Lives of Property i coeditora de Plastic Materialities i té una àmplia obra acadèmica centrada en les àrees de la teoria jurídica crítica, la sobirania i els drets indígenes i el dret de la propietat.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.