València viva i combativa

Germán Caballero, Jorge Ramos Tolosa
nº pàgines 180
ISBN 978-84-16698-69-1

PVP 25.00

Descarregar
Coberta

Els últims 10 anys, València ha viscut esclats de mobilització extraordinaris. Els moviments populars de la ciutat han omplert els carrers, les avingudes, els barris de lluita i resistències. Aquest llibre vol ser una alenada de coratge i esperança per a seguir lluitant, i un punt de trobada per a construir el nostre relat, València viva i combativa. Un llibre amb fotografies de Germán Caballero i coordinat per Jorge Ramos Tolosa, amb la participació dels mateixos moviments populars. Fotografies que ens fan veure tot el que s’ha construït durant aquesta darrera dècada acompanyades de textos d’aquells i d’aquelles que van fer seus els carrers: des de l’espurna del 15M i la Primavera Valenciana a les lluites pel dret a l’habitatge, en defensa del territori o per la cultura i l’educació, així com la lluita resilient de les víctimes de l’accident del metro, la solidaritat internacionalista, la resposta antifeixista, els moviments per la desobediència i la nova onada feminista capdavantera els darrers anys. Un llibre fet en col·lectiu per a celebrar la resistència popular.


«M'he emocionat fullejant el llibre de Germán Caballero i Jorge Ramos Tolosa de fotos i textos de la València viva i combativa d'estos darrers 10 anys, amb moltes escenes viscudes en persona. Quin orgull de poble i què necessari és documentar i reivindicar la memòria dels moviments socials»
Miquel Ramos

Germán Caballero

Germán Caballero és fotoperiodista del periòdic Levante-EMV, on ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional. Actualment és membre de l’executiva de la Unió de Periodistes. Durant la darrera dècada ha fotografiat els moviments socials sorgits en València de forma constant. Premi Manuel Castillo de la Universitat de València en 2014, ha publicat des de Palestina, el Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxico des del Marroc i Melilla, entre d’altres. Ha participat en més d’una desena d’exposicions individuals i col·lectives com ara “10 años de imágenes en AVM3J” en la Sala lametro, “Hebron: vida i resistències” en el Museu d’Història de València. Actualment exposa individualment en La Nau “El temps suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban”.

Jorge Ramos Tolosa

Jorge Ramos Tolosa és doctor en Història Contemporània i professor d’Història Contemporània a la Universitat de València. És docent del curs internacional «Epistemologías del Sur», del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales (CLACSO) i la Universitat de Coimbra, i especialista en estudis postcolonials, decolonials, araboislàmics, i en la història i memòria de la II República i la Guerra Civil. És coautor dels llibres Existir es resistir. Pasado y presente de Palestina-Israel (Comares, 2017), Memòria democràtica i patrimoni, 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor (Universitat de València, 2017), Comprender Palestina-Israel. Estudios pluridisciplinaris y decoloniales (Universitat de Granada, 2019) i autor de Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952) (Marcial Pons, 2019).      

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.