Un elefant a la sala d’estar

Berta Dávila
nÂş pĂ gines 108
ISBN 978-84-16698-93-6

PVP 17.50

Descarregar
Coberta

Després de la mort de la Rosa, les persones que més se l’estimaven ens parlen d’ella a partir de la petjada que els ha deixat. El paper que tenia a les seves vides, les contradiccions íntimes, les diferents maneres d’afrontar el dolor, la culpa o l’estigma social del procés de dol. El resultat és un mosaic de records que obren el món que porten amagat dins de cadascun d’ells. Però també dins nostre. Perquè tothom tenim una pèrdua que ens ha deixat cicatrius.

Guanyadora del prestigiós Premi Xerais Jules Verne Literatura Xuvenil, Un elefant a la sala d’estar de Berta Dávila és una novel·la coral que aborda un tema que urgeix abordar en la nostra societat però que continua sent un tabú: el suïcidi. Així com els prejudicis relacionats amb la salut mental. Una història sobre aprendre a sobreviure escrita amb l’estil emotiu i delicat que caracteritza una de les veus de la literatura gallega actual més reconegudes i aclamades pel públic i la crítica. Un llibre tan captivador com necessari que combat mites i silencis per no callar més.

TraducciĂł SebastiĂ  Portell.

Il·lustració de coberta Cristina Clemente.

Categories: ,

«Sembla escollida a ser una de les veus més emblemàtiques de la narrativa gallega d'aquest primer quart de segle.»
Mario regueira, NĂłs Diario
«N'hem de parlar d'aquest llibre perquè era complicat i passa com un vas d'aigua. Un llibre sobre el suïcidi que no fa mal d'estómac.»
Carlota Freixenet, llibretera de La Carbonera
«És important tenir novel·les que ens parlin de salut mental no com una cosa abstracta i etèria, sinó com un problema real que existeix i que ens afecta a totes. N'analitza les conseqüències, però també va a l'arrel i a les causes. Un llibre molt breu, però complet i amb un plantejament polièdric que afavoreix a la permeabilitat del missatge.»
Els Bookhunters
«Un relat íntim de dol, sense escarafalls, amb tots els seus sotracs, quotidianitats i contradiccions.»
Susanna Ligerom, Va de Llibres!
«A través de cada personatge, anirem desgranant com viuen el dol i el suïcidi i, sobretot, per què algú arriba a prendre una decisió així. Ideal per a adolescents amb ganes de començar a llegir coses més adultes i per a un club de lectura.»
Marta Cava, bibliotecĂ ria
«100 pàgines d'un llibre molt necessari. Que se'n parli del suïcidi. Les veus de qui han acompanyat a la Rosa. No tan entendre els perquès, si no escoltar les seves reflexions!»
Guillem, llibreter d'Ona Llibres
«I la novel·la de Berta Dávila teixeix, amb calma i amb tots els matisos de gris necessaris, allò que senten (i normalment callen) els qui estimen algú que s’ha suïcidat. [...] Celebrem que puguem llegir en català una autora gallega de trajectòria consolidada, mereixedora del premi Jules Verne de literatura juvenil.»
Joan Bustos, Faristol

Berta Dávila

Nascuda a Santiago de Compostel·la el 31 de desembre de 1987, la novel·lista i poeta Berta Dávila és una de les veus més importants de la literatura gallega actual, aclamada tant pel públic com per la crítica. Ha rebut dues vegades el Premi de la Crítica Espanyola en llengua gallega, pel poemari Raíz da fenda (Xerais, 2013) i per la novel·la Carrusel (Galaxia, 2019), traduïda al castellà per l’Editorial Barrett (el 2021 a Espanya i el 2022 a Argentina). És també autora de la novel·la Illa Decepción (Galaxia, 2020) i O derradeiro libro de Emma Olsen (Galaxia, 2013), adaptada com a novel·la gràfica, Premi de l’Associació Galega d’Editors al millor llibre de ficció i traduïda al castellà (2015) i a l’italià (2022). La seva última novel·la és Os seres queridos (Xerais, 2022), traduïda al castellà i a l’anglès (Destino, 2022, 3TimesRebelPress, 2023). Ha obtingut diversos dels premis de novel·la més importants en llengua gallega, com ara el Premi Xerais, el García Barros o el Premi Narrativa Breve Repsol. En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil és autora de les novel·les Un elefante na sala de estar (Xerais, 2022), Premi Jules Verne de literatura xuvenil, Demetrio Demoscopio perdeu a chispa (Xerais, 2022) i de l’àlbum il·lustrat O libro grande dos números pequenos (Xerais 2023).

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.