Com un record d’infantesa

Feliu Ventura
nº pàgines 144
ISBN 978-84-943736-8-8

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Proposta
Didàctica

Víctor és un jove xilè dibuixant de còmics que va perdre els pares en un accident de cotxe quan era un infant. Des d’aleshores ha viscut amb el seu avi, un vell republicà exiliat. L’última voluntat d’aquest i un missatge ocult en un disc d’Ovidi Montllor el portaran al cor del País Valencià, on coneixerà Martina, una antiga militant revolucionària xilena, i la seua filla Violeta. Amb elles resseguirà el fil d’un secret familiar que el canviarà per sempre.

Com un record d’infantesa, el cantautor Feliu Ventura debuta en la narrativa amb una reveladora novel·la il·lustrada per Daniel Olmo. Enllaçant les lluites populars de Xile i casa nostra, aquesta història de compromís i memòria ens acosta a la figura d’Ovidi Montllor, així com a les ferides i esperances dels qui van combatre les dictadures militars.

Premi de la Generalitat Valenciana al Llibre Millor Editat

SKU: 9788494373688 Categoria:

Feliu Ventura

Feliu Ventura va nàixer l’any 1976 a Xàtiva. És llicenciat en Filologia Catalana i ha exercit de professor a secundària. Durant vint anys de trajectòria com a cantant i autor de cançons ha publicat vuit discos: L’única diferència, Estels de tela, Barricades de paper, Que no s’apague la llum (amb Lluís Llach), Alfabets de futur, Música i lletra, Vers l’infinit i Referents. També ha col·laborat amb músics de tot arreu: escrivint cançons per a d’altres o en la contínua cerca d’una veu pròpia. Ha merescut diversos premis i reconeixements i ha realitzat gires per tota la nostra geografia i per països com Xile, l’Argentina o l’Uruguai. Fruit d’aquesta experiència a l’Amèrica del Sud va nàixer el documental La memòria de la música, un retrat dels escenaris de les lluites populars a Xile a partir de la música de Víctor Jara. Com un record d’infantesa, el seu debut en la narrativa, és una continuació d’aquesta voluntat de recuperació de la memòria històrica, ara a partir de les cançons d’Ovidi Montllor.

Premsa

«Feliu Ventura construeix la seua primera novel·la, amb materials del seu univers més preat: la música, Ovidi Montllor, Xile o la memòria històrica. Un llibre iniciàtic molt adient. »
EL TEMPS
«Tant de bo siga útil perquè el jovent (i aquells que ja no ho són tant) puga conéixer moments i personatges que han patit el silenci i l’oblit. »
LA VANGUARDIA
«Aquesta novel·la breu, plena a vessar de poesia, memòria i consciència, és una mostra més del fet que la simplicitat no té per què entrar en contradicció amb la qualitat literària.»
GARGOT

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.