Tot per l’aire

Una història contada en deu cantonades
Jason Reynolds
nÂş pĂ gines 125
ISBN 978-84-16698-55-4

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Proposta
DidĂ ctica

Finalista Premi Protagonista Jove (15-16 anys) 2022-2023

Aquesta història havia de començar com ho fan les millors històries. Amb un autobús escolar caient del cel. Però ningú se’n va adonar. Estaven massa atrafegats parlant de mocs, pispant unes monedes, patinant amb l’skate, aprenent a caure, fent-se els valents, planejant una manera d’escapar, fent bromes, xocant-la de mil maneres, untant-se amb crema o trobant un refugi. I, sobretot, tornant cap a casa.

Amb la seva escriptura carregada d’empatia, humanitat i realisme, Jason Reynolds ha esdevingut un dels grans autors de la literatura juvenil nord-americana actual. A Tot per l’aire ens colpeja amb una història explicada en deu cantonades d’un barri popular de Nova York. Un relat absolutament divertit i tendre sobre el que passa quan s’acaben les classes .

Finalista del National Book Award, guanyador de la Medalla Carnegie, Premi d’Honor del Coretta Scott King Award i Medalla d’Or del Parents’ Choice Award.

Millor llibre de l’any per a joves segons Time, The New York Times, Kirkus i Scholar Library Journal

Categoria:

«Quin llibre més bonic! Deu històries independents on es creuen els personatges i que ens mostra què passa un cop sona el timbre de final de classes a l'institut. Les coses bones i les coses dolentes: els amics, la família, les angoixes, les malalties, els problemes econòmics... Un mosaic de vides que acaben conformant la vida d'un barri.»
Marta Cava, BibliotecĂ ria a l'INS PremiĂ  de Mar.
«Un conjunt de relats que descriuen el dia a dia en un barri popular de Nova York. Té alguns relats meravellosos. Millor llibre de l’any per a joves segons Time, The New York Times, Kirkus i Scholar Library Journal.»
JĂşlia Baena
«Envejo Reynolds perquè de la idea rodona d’escriure sobre aquells petits episodis de llibertat, d’autonomia, que són els primers trajectes sols de l’escola a casa, n’ha fet una obra rodoníssima per a tots els públics, i ara quan dic que és per a tots els públics no hi llegiu ni mig mil·ligram de condescendència, aquest llibre és per a tothom, cadascú hi trobarà les seves coses.»
Tina Vallès, Vilaweb

Jason Reynolds

Nascut a Washington DC i criat a la veĂŻna Oxon Hill, Maryland, Jason Reynolds va trobar inspiraciĂł en el rap per començar a escriure poesia. Durant mĂ©s de vint anys va escriure poesia abans d’escriure la primera novel·la el 2014, When I Was The Greatest, que va guanyar el premi Coretta Scott King. Els quatre anys segĂĽents va publicar set novel·les mĂ©s, com la reconeguda trilogia Track, que comença amb Ghost (2016), finalista del National Book Award, i continua amb Patina (2017) i Sunny (2018); la novel·la As brave as you (2016),m guanyadora dels premis Kirkus 2016, NAACP Image i Schneider Family Book; o la novel·la Miles Morales: Spider-Man per a Marvel Comics (2017). Posteriorment Reynolds va tornar a la poesia amb Long Way Down (2017), una novel·la en vers que reconeguda amb la MenciĂł d’Honor dels premis Newbery i Printz. El 2020 va publicar Stamped: Racism, Antiracism and You amb Ibram X. Kendi. Tot per l’aire ha estat un èxit immediat als EUA.   Jason Reynols ha rebut el premi Margaret A. Edwards de la Young Adult Literary Services Association per la seua aportaciĂł a la literatura juvenil.   Foto: © Jati Lindsay

Premsa

«Una obra mestra»
Booklist

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.