Insurrectes de res

Estiu del 2017. Miquel contacta angoixat amb un antic company de l’institut. Per què Karim ha tornat al barri? Per què ho ha fet jus- tament ara? Potser vol venjar-se de l’assetjament que va patir quan era adolescent? En el confús context dels atemptats terroristes de Barcelona, els prejudicis, el racisme i la islamofòbia tornen a sacse- jar uns amics de barri impregnats per un vell sentiment de culpa. Un còctel explosiu que podria acabar amb una tragèdia.
A Insurrectes de res, Joanjo Garcia fa un pas endavant en la seua fecunda i premiada trajectòria amb una novel·la curta però impac- tant que transcorre entre l’actualitat i la dècada dels anys noranta. Un relat com un colp de puny que ens parla d’amistat, identitats, incomprensió, esperança i rebel·lia. Però, sobretot, de la necessitat de combatre els discurs de l’odi que creix en la nostra societat.

Fitxa tècnica
Preu: 
12.50 €
Pàgines: 
96
Format: 
14x21
Primera edició: 
Abril 2019
Il·lustració de coberta: 
Jaume Vilardell
ISBN: 
978-84-16698-32-5
La crítica diu

Una novel·la àgil que entrellança el present i el passat dels protagonistes per mostrar-nos una gran lliçó de perdó.

Maria Peris Bixquert

Narrada a doble tempo entre los noventa y el  verano 2017, Insurrectes del res sigue las vidas cruzadas de un grupo de jóvenes con un pasado común. Cuando Karim vuelve al barrio de Miquel, este se sentirá agobiado por recuerdos de instituto, en los que el primero sufría bullying a manos de sus compañeros. Todo, en el clima enrarecido de los atentados terroristas de Barcelona en el que los prejuicios, la islamofobia y el racismo latente hacen aflorar miedos y capas de personalidad que los protagonistas parecían desconocer.

Francesc Miró, El Diario.es