Swing, swing, swing

Vides de jazz, rebel·lia i ball
Jordi Martí-Rueda
nº pàgines 216
ISBN 978-84-16698-57-8

PVP 17.50

Descarregar
Coberta

Quan a Louis Armstrong li van posar una corneta a les mans perquè despertés tot l’orfenat, amb la primera nota va entendre que havia nascut per ser músic. Ella Fitzgerald vivia al carrer, vestia parracs i duia sabates d’home, però es va jurar que un dia faria seus els escenaris. En plena allau de repressió racista, el veïnat de Harlem va ser capaç d’inventar el ball més excitant dels anys trenta. Als camps de concentració nazis, hi havia joves que cantaven swing a mitja veu per sobreviure dia a dia. I, moltes dècades després, a la Nova Orleans devastada pel Katrina i la negligència política, centenars de persones es conjuraven entre les runes perquè les trompetes, les tubes i els timbals els ajudessin a reconstruir les seves vides.

A Swing, swing, swing, Jordi Martí-Rueda ens ofereix un vibrant mosaic de relats entrellaçats que evidencien que el swing i el lindy hop van ser molt més que una música i un ball. Un viatge apassionant que ens transporta a Louisiana, Nova York, Chicago, la França ocupada o l’Alemanya nazi per reviure les extraordinàries històries dels homes i les dones que van revolucionar les pistes de ball mentre desafiaven el racisme, el feixisme i el masclisme. Vides de jazz, rebel·lia i ball que ens han deixat un llegat extraordinari: com obrir escletxes d’esperança en temps de foscor.

 

Aquesta obra ha rebut una ajuda a l’edició del Ministeri de Cultura:

 

2a edició!

Category: Tags: , , ,

«Els relats de 'Swing, swing, swing' parlen —i molt— de música i ball, però també de racisme, masclisme i feixisme. »
Núria Farrés
«Un passeig pels escenaris del jazz, del swing i les pistes de ball del lindyhop, amb les històries de les figures més importants travessades pel racisme, la pobresa, la guerra i la violència estructural. Tot allò preciós i etern que naix entre tanta adversitat. »
Miquel Ramos, periodista

Jordi Martí-Rueda

Jordi Martí-Rueda és escriptor i historiador. El 2014 va publicar Tocats pel vent. Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil (Pagès Editors), que va merèixer el premi Liberisliber de no-ficció 2015 i es va traduir al castellà com a Cinco rebeldes (Editorial Milenio). El 2020 va publicar Brigadistes. Vides per la llibertat (Tigre de Paper), un recull de seixanta relats escrits des de l’emoció i el compromís. Ha treballat en el sector editorial i en diversos projectes de memòria històrica. Actualment ho fa a la Direcció General de Memòria Democràtica.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.