La història de John Carlos

John Carlos i Dave Zirin
nº pàgines 176
ISBN 978-84-16698-22-6

PVP 18.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

La imatge de John Carlos i Tommie Smith amb els punys alçats al podi del Jocs Olímpics de Mèxic 1968 és tota una icona global. Un símbol de lluita que continua tan viu com el primer dia. Però qui eren John Carlos i Tommie Smith? Per què els millors atletes del món van prendre partit amb aquest acte polític de repercussió mundial? Quines van ser les brutals conseqüències que van patir?

Les memòries de John Carlos, escrites amb el periodista Dave Zirin, responen a aquests interrogants amb un relat poderós i emotiu. La història d’un jove de Harlem que es guanyava uns dòlars ballant a les portes del teatre Savoy i va prendre consciència escoltant Malcolm X. Un aprenent de Robin Hood que robava menjar als trens de mercaderies i el repartia entre les famílies necessitades del barri. Un atleta amb dislèxia que va haver de viatjar a la racista Universitat de l’Est de Texas per a poder competir. Un militant dels drets civils que va conèixer Martin Luther King en la fundació del Projecte Olímpic pels Drets Humans. Un heroi que, amb Tommie Smith, ho va arriscar tot per defensar davant del món la igualtat entre races i la justícia social.

SKU: 9788416698226 Categoria: Etiquetes: , ,

«El relat detallat, cop a cop, de l’enfrontament entre la victòria i la tragèdia. Una història que perfora el mite de l’èxit i la veneració de l’atleta negre.»
Chuck D, PUBLIC ENEMY
«Finalment, aquest heroi ens ha explicat la seva vida. I la seva poderosa història m’ha atrapat.»
Michael Moore

John Carlos i Dave Zirin

John Carlos és un antic atleta i jugador de futbol americà professional. Va ser membre fundador del Projecte Olímpic de Drets Humans i va guanyar la medalla de bronze en la cursa de 200 metres en els Jocs Olímpics de 1968. La salutació del poder negre al podi, amb Tommie Smith, va causar molta controvèrsia política. Va ser reconegut a l’USA Track & Field Hall of Fame l’any 2003. Dave Zirin ha estat reconegut com un dels «50 visionaris que estan canviant el nostre món» per l’UTNE Reader, Dave Zirin escriu sobre esports i política per a la revista Nation. Guanyador de Sport in Society i del premi a l’«Excel·lència en Periodisme Esportiu 2011» de l’Escola de Periodisme de la Universitat de Northeastern, Zirin també és el presentador del popular programa setmanal de Sirius XM Radio, «Edge of Sports Radio». Robert Lipstyle l’ha descrit com «el millor periodista esportiu dels Estats Units».

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.