Piranya social

Mariló Àlvarez
nº pàgines 130
ISBN 978-84-16698-74-5

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Proposta
Didàctica

«La vida social a l’institut es divideix en tres grups: els peixos tropicals, les sardines i les piranyes. Els peixos tropicals són la classe alta d’aquest aquari. Són els que molen, els cool, els que van sempre a la moda. Els Marc de la vida, vaja. Les tristes sardinetes volen ser com ells en tot i els imiten tant com poden. A més de riure’ls les gràcies, com l’Albert i altres minions de la seva mena. L’últim grup de tots és el més petit: les piranyes. Aquestes fagociten qualsevol relació social mínimament normal que puguin encetar. Són maldestres i tímides, i tendeixen a ficar la pota quan busquen noves amistats. Sovint constitueixen el principal objectiu dels acudits dels peixos tropicals. Són els nerds, els geeks, els frikis… Soc jo.»

A Piranya social, l’escriptora Mariló Àlvarez ens convida a mirar-nos en el mirall de les aparences amb la divertida història de l’Àlex, una jove descarada que no té por de prendre partit pel que creu. I que no tardarà a descobrir que els rols hi són per trencar-los.

Categoria: Etiquetes: , ,

«Com ens està agradant la novel·la juvenil Piranya social. Fresca, divertida, molt ben escrita, amb una visió realista i propera dels joves.»
Llibreria Sendak
«És fàcil que molts adolescents s’identifiquen amb l’Àlex. Que alce la mà qui no tinga un friki dins del cor!»
Maties Segura, Núvol
«La de Piranya social és una trama àgil, farcida d’humor, presumiblement basada en (alguns) fets reals i elevada conseqüentment a la categoria de ficció (ameníssima, per cert)»
Joan Bustos, Faristol - Ibbycat
«Penso que la història, tot i ser senzilla, pot desencadenar reflexions força profundes.»
@supertramp.books, mestra i bibliotecària
«"Piranya social" és una novel·la molt fresca i actual que connectarà amb un llenguatge viu. És molt fàcil que molts adolescents s'identifiquin amb l'Àlex»
Ciutat de llibres
«Piranya social és un petit homenatge a tots els frikis que conviuen entre nosaltres.»
Biblioteca Can Coromines

Mariló Àlvarez

Mariló Àlvarez Sanchis (Picassent, 1987) és llicenciada en Periodisme i escriptora.El 2018 va publicar la primera novel·la, La primera onada (Edicions Bromera), així com el seu primer recull de contes de ciència ficció, Relats d’un futur imperfecte (Edelvives). El 2020 va ser guardonada amb el Premi València Nova de Narrativa per La taxidermista d’emocions (Edicions Bromera), una novel·la de caire realista a cavall entre la literatura per a adults i la literatura juvenil. Recentment ha estat guardonada amb el IX Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana per la novel·la Suïcidis S.A. També ha publicat diversos relats i il·lustracions en diferents revistes, diaris i suplements culturals, com Gargots o Arts.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.