Històries del paradís

Xavi Sarrià
nº pàgines 136
ISBN 978-84-16698-66-0

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Un jove s’amaga aterrit dins d’un armari mentre un company de classe dispara pels passadissos de l’institut. Una trapezista es balanceja damunt la corda que la separa de l’abisme. Una parella d’adolescents abandona la infantesa entre les flames del suburbi on viu. Una ambiciosa formiga farà el que siga per descendir en la jerarquia social del seu món. Dos germans africans desafien l’oceà a bord d’una barcassa que els ha de conduir al paradís.
Històries del paradís és una obra fonamental del músic i escriptor Xavi Sarrià. Amb l’estil emotiu i directe que el caracteritza, aquestes vint-i-dues històries curtes i colpidores, però amb tocs d’humor i surrealisme, ens posen en la pell de les realitats ocultes del món actual. Un conjunt de relats entrellaçats que recorren els sentiments de la naturalesa humana per convidar-nos a reflexionar sobre les crisis i esperances de la nostra societat.


«Et serra la gola i et deixa sense alè. Parla de violència i d'ambigüitat moral, parla de paradoxes mortals, parla de culpabilitat, parla de la brutalitat de viure i de la de morir. És un gran llibre de relats. »
Isabel-Clara Simó
«Un conte de llibres que sorprendrà, no perquè l'haja escrit "el cantant d'Obrint Pas", sinó perquè és un llibre ben fet i dóna una visió valenciana del món mentre anem caient als jardins d'un paradís en crisi, consolant-nos amb un: "Fins ara tot va bé»
Feliu Ventura
«Només començar-lo a llegir vaig quedar-me sense paraules.»
Cesk Freixas
«Xavi la clava a la consciència. Superant el dèficit d’allò que no ens van explicar mai a l’escola: que la vida anava de veres. Massa seriosament com per bandejar-la i menystenir-la. I no celebrar-la. Com a miracle quotidià encara entre tanta podridura. Com a únic paradís, on la vida mateixa ja és, ella mateixa, la utopia més necessària»
David Fernàndez
«Els contes de Sarrià, entre la denúncia i el desencís, semblen premonitoris; crits d'alerta contra el caos que s'ha ensenyorit de l'actualitat mundial i que hem acabat per empassar-nos com a inevitable. Sarrià escriu com qui mossega.»
Joanjo Garcia, Llavors 3

Xavi Sarrià

Xavi Sarrià va nàixer a Barcelona l’any 1977, tot i que viu a València des de ben jove. Durant vint anys va ser lletrista i cantant del grup Obrint Pas, un dels més populars de la nostra música. Amb aquest grup va enregistrar set discos, entre els quals destaquen Terra, La flama, En moviment, Benvingut al paradís i Coratge, i va fer llargues gires arreu del món. L’any 2008 va publicar el recull de relats Històries del paradís, un èxit de crítica i públic traduïda també al castellà. El 2014 va publicar la novel·la Totes les cançons parlen de tu, que compta ja amb dotze edicions. El 2017 va iniciar la seua carrera musical en solitari amb el disc Amb l’esperança entre les dents. El 2020 va participar en la banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem. I l’any següent va codirigir, amb David Segarra i Víctor Serna, el llargmetratge documental No s’apaguen les estreles. És llicenciat en Filologia Catalana i ha col·laborat en diversos mitjans com Catalunya Ràdio, Ràdio Klara, L’Accent, Vilaweb o L’Avanç.

Premsa

«Una literatura compromesa amb el retrat, trist i dolorós, de comportaments que no ens deixen, als humans, gaire ufanosos de la nostra condició»
Vicent Alonso
«Els vint-i-dos relats que ens presenta supera expectatives. Una recerca a través del realisme fictici del oblidats de la història i del discurs on el paradís és violència però també tendresa. »
Lucas Marco

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.