L’última nit al Telegraph Club

Malinda Lo
nº pàgines 416
ISBN 978-84-16698-97-4

PVP 22.00

Descarregar
Coberta

La Lily Hu, de disset anys, no recorda exactament quan va començar a preguntar-se qui era. Però la resposta floreix quan ella i Kathleen Miller caminen sota el rètol de neó intermitent d’un club del barri xinès de San Francisco. Els Estats Units del 1954 no són un lloc segur perquè dues noies s’enamorin. La caça de bruixes maccarthista afecta tots els sospitosos de simpatitzar amb idees alliberadores. També els immigrants xinesos. Però malgrat l’amenaça de deportació que planeja sobre el seu pare, la Lily i la Kath ho arrisquen tot per un amor que no volen amagar.

L’última nit al Telegraph Club és una enlluernadora història sobre el descobriment de la pròpia identitat entre la por i la repressió. Una novel·la vital i iniciàtica que ha merescut els premis literaris més prestigiosos dels Estats Units, com el National Book Award i l’Stonewall Book Award, l’Asian/Pacífic American o el Michel L. Printz Honor. Amb una atmosfera vívida i cinematogràfica, Malinda Lo posa llum sobre la diversitat que la intolerància pretén, ahir i avui, soterrar sota la catifa de la història.

 

PREMIS:

National Book Award
Guanyadora l’any 2021

Stonewall Book Award
Guanyadora l’any 2021

Michael L. Prinz Award
Guanyadora l’any 2021

Publishers Weekly Best Books
En la llista dels millors llibres del 2021 segons el Publishers Weekly

Goodreads Choice Awards
Nominada l’any 2021

14 setmanes en la llista dels més venuts als EE.UU.

Asian/Pacific American Awards
Millor llibre juvenil 2021-2022

BookPage Best Young Adult Book
Entre els millors llibes juvenils de l’any 2021

NEIBA Book Award
Finalista

Medalla Alice B Awards
Concedida l’any 2021 a Malinda Lo per L’última nit al Telegraph club


«Una meravellosa ficció històrica sobre la diversitat i el vertigen del primer amor.»
Kirkus Reviews
«Escrita d’una manera empàtica i tendra que equilibra l’angoixa i el coratge, Malinda Lo ens ofereix una història d’amor que cal llegir.»
Booklist
«Malinda Lo evoca amb habilitat el San Francisco dels anys 50 i transcendeix els fets històrics amb una exploració sincera de la identitat i l’amor.»
Publishers Weekly
«Una història del primer amor, del despertar del desig i de no poder-ho gaudir com cal perquè vius en una època en que ser lesbiana està perseguit. Una gran història d'amor realista i amb el sucre just i necessari»
Marta Cava, bibliotecària
«Sé que un llibre és especial quan acabo llegint pel carrer i avui he estat a punt de caure dues vegades llegint-ne aquest.»
Carlota Freixenet, llibretera de La Carbonera
«No és només una història d'amor, és un relat d'uns anys complexes, a nivell polític i social. Una anys difícils per voler ser qui de veritat ets. Personatges entranyables (la Judy em té el cor robat), espais, olors, menjars, frases punyents... Una novel·la preciosa i hipnòtica.»
Paula Jarrín, llibretera d'Al·lots
«La novel·la és dolça i té un punt d'innocència, però també de reivindicació i de referents. De les que van obrir espais de confort on sentir-se còmoda i representada, i de les que van obrir camí en certes professions per a les dones»
Els BookHunters

Malinda Lo

Nascuda a Guangzhou, Xina, Malinda Lo va emigrar als Estats Units quan era petita amb la seva família i va créixer prop de Boulder, Colorado. Tot i que sempre va voler ser escriptora, va estudiar Economia i Estudis Xinesos al Wellesley College. Va obtenir un màster en Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat de Harvard i un màster en antropologia cultural a la Universitat de Stanford. És autora de set novel·les amb gran impacte entre crítica i públic. La seva novel·la debut Ash, una narració sàfica de la Ventafocs, va ser finalista del premi William C. Morris YA Debut Award, el premi Andre Norton de ciència-ficció i fantasia per a YA, el premi Mythopoeic Fantasy i el Lambda Literary Award. Amb L’última nit al Telegraph club va guanyar el National Book Award, el Stonewall Book Award, el Asian/Pacific American Award for Literature, Michael L. Printz i Walter Dean Myers, i va ser finalista del LA Times Book Prize. Com a periodista i activista, el 2006 va rebre el premi Sarah Pettit Memorial a l’excel·lència en periodisme LGBT de la National Lesbian & Gay Journalists Association. I el 2011 va cofundar Diversity in YA, un projecte multidisciplinari per promoure i dignificar la diversitat en la literatura per a joves.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.