Lluitant contra l’oblit

Laura Ballester
nº pàgines 216
ISBN 978-84-942350-2-3

PVP 17.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Nota de
Premsa

El 3 de juliol de 2006, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història de l’Estat espanyol. A les vies de l’estació de Jesús, hi quedaren 43 persones mortes, 47 ferides de gravetat i les esperances trencades de centenars de famílies. A la superfície, els representants institucionals s’afanyaven a passar pàgina. La versió oficial de la fatalitat s’imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les investigacions i una densa capa d’oblit s’escampava sobre la tragèdia. Però les víctimes sempre van mantenir la dignitat. I l’esperança. Eren i són conscients que encara queda soterrada la supervivent negada d’aquell sinistre: la veritat. Lluitant contra l’oblit és el relat necessari de la llarga lluita per rescatar-la.

«Memòria desmemoriada, no. L’oblit no es marceix. En la ment, el record preval. La lluita per la lluita mateixa només a tu et pertany. Amb tot afecte i respecte per als ferits i familiars dels morts de l’accident del metro.» Així acabava la carta llegida en la primera de les concentracions que el dia 3 de cada mes se celebren a València. Anys després d’aquell escrit, els familiars continuen exigint saber què va passar a l’interior del túnel de l’estació del metro de Jesús.

SKU: 9788494235023 Categoria:

«Un llibre necessari per a fer una reflexió col·lectiva, per a ajudar-nos a millorar com a societat, per a no permetre que torne a ocórrer res de semblant.»
Beatriz Garrote, presidenta AVM3J
«No cal dir que aquest gran reportatge, hereu de la millor tradició periodística, era del tot necessari, com un antídot poderós contra la ignorància, la resignació i el secular adotzenament col·lectiu dels valencians.»
Francesc Viadel
«Periodistes com la Laura van passar de les relacions i van apostar pel PERIODISME -amb majúscules- publicant tot allò que descobrien. Un periodisme compromès amb els ciutadans que s’ha intentat silenciar, tapar o menysprear.»
Jordi Évole

Laura Ballester

Laura Ballester és periodista a Levante-EMV, especialitzada en informació d’infraestructures i urbanisme, àrees de les quals escriu des de fa una dècada al mateix diari, on ha treballat en diferents seccions. Prèviament havia col·laborat amb El Punt, amb mitjans de comunicació locals de ràdio i televisió i amb la cooperativa Paleta d’Ocres, dedicada a temes de medi ambient, cultura i salut. Des de 2006 ha fet un seguiment exhaustiu de l’accident del metro de València, un treball pel qual ha rebut el premi de l’Ateneu Cultural de Torrent el 2012 i el Premi de la Cartelera Turia a la millor contribució periodística 2014.

Premsa

«Les víctimes són les protagonistes d’aquest assaig que defuig els exhibicionismes mediàtics.»
EL PAÍS
«Un relat minuciós del que va passar i dels silencis que ho van envoltar.»
TN TV3
«'Lluitant contra l'oblit', un llibre periodístic sobre l'accident del metro de València»
VILAWEB
«L’accident que vingué dels despatxos»
Adolf Beltran, EL PAÍS

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.