La batalla de l’Horta

Enric Llopis
nº pàgines 176
ISBN 978-84-16698-01-1

PVP 18.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

L’Horta de València és una comarca de terra agrícola mil·lenària on perviu un patrimoni natural, cultural, històric i arquitectònic gairebé únic a Europa. Un autèntic tresor de la saviesa popular que, des dels anys seixanta, ha estat en el punt de mira d’interessos polítics i econòmics especulatius, així com d’un suposat concepte de progrés que ha amenaçat el seu futur. Però, des del primer dia, les excavadores s’han hagut d’enfrontar a una resistència silenciada que amb el temps ha esdevingut imparable.

El periodista Enric Llopis ha realitzat una intensa tasca en col·laboració amb l’entitat Per l’Horta amb l’objectiu de crear un relat conjunt d’una lluita que s’ha convertit en exemple i referent. El fruit és La batalla de l’Horta, una obra viva i emotiva treballada amb les veus dels seus protagonistes: el veïnat que va defensar una forma de vida arrelada a la terra, les associacions que es van enfrontar a grans empreses, el jovent solidari que va protegir terres i alqueries, l’extraordinària campanya de la iniciativa legislativa popular o les massives mobilitzacions que van aturar el darrer Pla General de València. Una batalla protagonitzada per milers de persones que, amb les seues pròpies mans, han plantat cara a la nefasta voràgine que ens ha dut a la crisi actual.

Esgotat

SKU: 9788416698011 Categoria:

«Un llibre imprescindible. Llegiu-lo. Indigneu-vos. Actueu.»
Alfons Cervera
«Llegir-lo és el millor punt de partida per a entendre com s’ha d’abordar el futur i adonar-se que cap esforç és inútil. Som en un punt crucial i aquest llibre vol ser una empenta més per a aconseguir canviar el nostre món.»
Josep Gavaldà

Enric Llopis

Enric Llopis va nàixer a Madrid l’any 1971. És periodista i des de 2008 col·labora habitualment en les diferents seccions del diari Rebelión.org. Durant una dècada, ha alternat el treball professional en gabinets de comunicació institucionals amb la col·laboració en mitjans alternatius del País Valencià com L’Avanç, L’Accent o Ràdio Klara. Ha publicat articles periodístics durant la seva estada a Palestina, Cuba i Guatemala, a més d’articles i entrevistes a Diagonal, El Viejo Topo, Kaosenlared i Crònica Popular. És autor dels llibres Por Europa y contra el sistema euro (escrit conjuntament amb Manolo Monereo i Héctor Illueca) i Gente precaria. La rebelión de los frigoríficos vacios.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.