La batalla de l’Horta

L’Horta de València és una comarca de terra agrícola mil·lenària on perviu un patrimoni natural, cultural, històric i arquitectònic gairebé únic a Europa. Un autèntic tresor de la saviesa popular que, des dels anys seixanta, ha estat en el punt de mira d’interessos polítics i econòmics especulatius, així com d’un suposat concepte de progrés que ha amenaçat el seu futur. Però, des del primer dia, les excavadores s’han hagut d’enfrontar a una resistència silenciada que amb el temps ha esdevingut imparable.

El periodista Enric Llopis ha realitzat una intensa tasca en col·laboració amb l’entitat Per l’Horta amb l’objectiu de crear un relat conjunt d’una lluita que s’ha convertit en exemple i referent. El fruit és La batalla de l’Horta, una obra viva i emotiva treballada amb les veus dels seus protagonistes: el veïnat que va defensar una forma de vida arrelada a la terra, les associacions que es van enfrontar a grans empreses, el jovent solidari que va protegir terres i alqueries, l’extraordinària campanya de la iniciativa legislativa popular o les massives mobilitzacions que van aturar el darrer Pla General de València. Una batalla protagonitzada per milers de persones que, amb les seues pròpies mans, han plantat cara a la nefasta voràgine que ens ha dut a la crisi actual.

Fitxa tècnica
Preu: 
18 €
Pàgines: 
176
Format: 
14 x 21 cm
Primera edició: 
15/03/16
Il·lustració de coberta: 
Setanta
ISBN: 
978-84-16698-01-1
La crítica diu

Un llibre imprescindible. Llegiu-lo. Indigneu-vos. Actueu

Alfons Cervera. Cartelera Túria.

Un emotiu exercici de memòria que hauria d’ajudar a servir de desgreuge amb una comunitat humana que no només va patir l’abús del poder, sinó que hagué de suportar la indiferència de bona part de la societat.

La Vanguardia

Llegir-lo és el millor punt de partida per a entendre com s’ha d’abordar el futur i adonar-se que cap esforç és inútil. Som en un punt crucial i aquest llibre vol ser una empenta més per a aconseguir canviar el nostre món.

Josep Gavaldà. Per l'Horta.
Video