Llibre de les bèsties

Aitana Carrasco, Ramon Llull, Roc Casagran
nº pàgines 112
ISBN 978-84-943736-2-6

PVP 10.00

Comença a
Llegir
Proposta
Didàctica

El Llibre de les bèsties de Ramon Llull adopta una vigència inquietant en aquesta versió de Roc Casagran, una de les veus amb més projecció de les nostres lletres. Amb la seva relectura, ens endinsarem en el sistema de jerarquies i classismes dels règims medievals per saber si hem evolucionat com a espècie. Entendrem el joc de maquinacions i misèries que encara avui envolten els centres de poder. Ens observarem en el mirall d’uns animals que sovint són el que no semblen per intuir les facetes més tenebroses de la condició humana. Però, sobretot, gaudirem de les arts de seducció d’aquesta obra fonamental de la nostra literatura que ha captivat generacions de lectors des del segle XIII fins a l’actualitat.

Amb el llançament d’aquesta joia, Sembra Llibres ens sumem a la celebració de l’Any Llull 2016. Al seu torn, iniciem un nova sèrie dedicada a revestir els clàssics de la literatura universal amb noves i acurades edicions.

SKU: 9788494373626 Categoria:

«Una versió actualitzada i alhora fidel de l’obra de Ramon Llull, a través de Roc Casagran. Un excel·lent regal per a tota classe de lectors, joves i adults»
Josep Maria Aloy

Aitana Carrasco

Aitana Carrasco va nàixer a València l’any 1978. Ha estat reconeguda amb el premi internacional A la Orillla del Viento, el Llibreter i el White Ravens, i ha estat inclosa en les llistes «Los Favoritos» d’IBBY, a Mèxic, i «Los Mejores Libros Infantiles y Juveniles» a Veneçuela. La seva obra ha estat exposada arreu del món. A Sembra Llibres ha publicat també les il˙lustracions del Llibre de les bèsties de Ramon Llull en versió de Roc Casagran i les de La Metamorfosi de Franz Kafka. Ara ha il·lustrat Al país de l'olivera.

Ramon Llull

Ramon Llull va néixer a Palma i va viure entre el 1232 i el 1316. La seva ingent obra en camps com la literatura, la filosofia, la teologia o la ciència el van convertir en un dels autors més prolífics i originals de l’occident medieval europeu. És considerat com un dels primers escriptors d’obres cultes en llengua romànica, així com el principal contribuïdor a la formació de la llengua catalana literària. L’abast i la influència que assoliren obres com Llibre d’Amic e Amat, Arbre de filosofia d’amor, Llibre de meravelles o Blanquerna l’han convertit en la figura més internacional de la cultura catalana de tots els temps.

Roc Casagran

Roc Casagran va néixer l’any 1980 a Sabadell. És llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Treballa de professor a secundària, feina que combina amb l’escriptura. Ha publicat els llibres de poesia Els carrers de les fàbriques, Trènicament trennificats, Després de Sarajevo i L’ombra queixalada; i les obres de narrativa Camí d’Ítaca (escrit conjuntament amb Oleguer Presas), Austràlia, Un ós panda al pas zebra i Ara que estem junts. Col·labora puntualment amb diversos mitjans de comunicació i fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas.

Premsa

«Mantenint-se fidel a l’autor, Roc Casagran aconsegueix que la lectura sigui àgil, fluïda i molt divertida»
Anna Guitart, TRIA 33
«Una absoluta radiografia de les relacions de poder i humanes escrita com a bestiari. Unes il·lustracions precioses. Ramon Llull més actual que mai »
Màrius Serra, EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO
«Una feina brillant de Roc Casagran amb unes fantàstiques il·lustracions d’Aitana Carrasco »
Xavier Grasset, EL PUNT AVUI

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.