Terra baixa

Àngel GuimerĂ , Maite Carranza i JĂșlia Prats
nÂș pĂ gines 174
ISBN 978-84-16698-41-7

PVP 10.00

Comença a
Llegir

Terra baixa d’Àngel GuimerĂ  Ă©s una de les obres teatrals de referĂšncia de la literatura catalana i encara avui una de les mĂ©s traduĂŻdes i representades als nostres escenaris. En aquesta nova i actualitzada versiĂł, l’escriptora Maite Carranza, guanyadora entre d’altres del Premi Cervantes Chico, Premi de la CrĂ­tica Serra d’Or i el Premi Nacional de Literatura infantil i juvenil, ha realitzat un exquisit treballat junt a a la tambĂ© escriptora i guionista JĂșlia Prats per apropar als nostres dies aquesta obra mestra.

Una joia literĂ ria en quĂš personatges inoblidables com la Marta i el Manelic es rebelen contra les opressions que els sotmeten. Com explica Maite Carranza al prĂČleg, «el poder ranci dels terratinents d’antuvi ha passat a altres mans i s’ha maquillat de contemporaneĂŻtat. Ha canviat de cara, de camisa i de llenguatge, perĂČ, al capdavall, mantĂ© intacta la seva crueltat.» Un histĂČria, per tant, que tĂ© la virtut de tractar temes universals aixĂ­ com d’endinsar-se en l’arrel profunda dels conflictes econĂČmics, laborals, socials i de gĂšnere vigents avui. I, sempre, des de l’emociĂł amb quĂš Àngel GuimerĂ  ha fet bategar el cor de generacions senceres de lectors.

SKU: 9788416698417 Categoria:

Àngel Guimerà

Àngel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife, 1845, Barcelona, 1924) és un dels autors de teatre més importants de les nostres lletres. La seva obra ha estat traduïda arreu del món. Va ser, també, un intel·lectual de gran prestigi així com un dels màxims representants de la Renaixença, moviment que entre d’altres fites va impulsar i actualitzar la literatura catalana a les darreries del segle XIX. Terra baixa (1897) és una de les seves obres més populars, així com Mar i cel (1888), Maria Rosa (1894) i La filla del mar (1900).

Maite Carranza i JĂșlia Prats

Maite Carranza (Barcelona 1958) Escriptora, guionista i docent de llengua catalana a secundĂ ria. Ha publicat una seixantena de llibres i ha guanyat importants premis literaris entre els que destaquen el Premi Nacional de Literatura Juvenil, El Premi Cervantes Chico o el Premi de la CrĂ­tica. Les seves obres mĂ©s conegudes son la trilogia de la Guerra de les bruixes, traduĂŻda a trenta llengĂŒes, el premiat thriller Paraules emmetzinades, o les mĂ©s recents La pel·lĂ­cula de la vida o Una bala per al record.   JĂșlia Prats (Barcelona, 1986) Llicenciada en Psicologia. Ha treballat com a fotògrafa creativa i com a guionista i escriptora. Amb la Maite Carranza ha compartit el projecte de sèrie juvenil White Dragons, l’adaptació per a llargmetratge d’animació de Cromi i La pel·lícula de la vida i la novel·la Germanes, gossos, friquis i altres espècimens. Actualment treballa en la sèrie televisiva Torna, Sara i en el projecte "Fiction Express" d’escriptura creativa a les Escoles.

Subscriu-te al butlletĂ­ de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.