August Gil Matamala

Al principi de tot hi ha la guerra
David Fern脿ndez, Anna Gabriel Sabat茅
n潞 p脿gines 448
ISBN 978-84-16698-16-5

PVP 20.00

Descarregar
Coberta
Comen莽a a
Llegir

4a edici贸 amb carta de Jordi Cuixart

Els somnis, els bons i els dolents, solen abolir el temps. Per貌 mai l鈥檈speran莽a. Parlar avui de la vida d鈥橝ugust Gil Matamala 鈥搕res anys de Rep煤blica, tres de guerra, trenta-nou de dictadura i trenta-nou de democr脿cia formal鈥 茅s parlar d鈥檜na veu fidel als principis universals de llibertat i just铆cia. Una veu resistent 鈥揷r铆tica i s貌lida, discreta i perseverant鈥 sota qualsevol circumst脿ncia: primer, contra la negra nit del franquisme; despr茅s, contra les ren煤ncies i frustracions que van originar el r猫gim del 1978; avui, contra les desigualtats globalitzades del segle XXI.

Endinsant-se en la contrahist貌ria feta des de baix i a l鈥檈squerra, David Fern脿ndez i Anna Gabriel Sabat茅 estiren el fil roig col路lectiu d鈥檜n intens itinerari vital, per reteixir el relat f猫rtil d鈥檜na part de l鈥檈squerra social 鈥搇a m茅s oblidada鈥 d鈥檃quest pa铆s i d鈥檜na vida quotidiana que amaga episodis extraordinaris. Advocat de refer猫ncia durant cinc d猫cades en el front laboralista i antirepressiu 鈥揹avant el TOP, l鈥橝udiencia Nacional o el Tribunal d鈥橢strasburg鈥, l鈥檈voluci贸 pol铆tica tamb茅 descodifica passat, present i futur: del PSUC antifranquista a l鈥檃utonomia obrera fins a arribar a l鈥檌ndependentisme d鈥檈squerres. Tota una vida, doncs, dedicada la lluita per les llibertats democr脿tiques, socials i nacionals que ens permet entendre d鈥檕n venim, saber on som i per qu猫, i encarar els reptes maj煤sculs que encara afrontem avui als Pa茂sos Catalans i al m贸n.

Pr貌leg de Juli脿 de J貌dar

SKU: 9788416698165 Categoria: Etiquetes: , ,

芦Un dels llibres que m茅s m鈥檋an acompanyat a la pres贸. Una classe magistral en la facultat de la lluita. 禄
Jordi Cuixart

David Fern脿ndez

David Fern脿ndez (Vila de Gr脿cia, 1974) 茅s periodista de La Directa, cooperativista i activista social. Est脿 afiliat al sindicat IAC. Ha escrit聽Cr貌niques del 6 i altres retalls de la claveguera policial;聽Cop de CUP, conjuntament amb Juli脿 de J貌dar; i聽Foc a la barraca. Recentment ha coordinat amb 脌lex Romaguera聽Llums i taqu铆grafs. Atles de la corrupci贸 als Pa茂sos Catalans. Entre el 2012 i el 2015 va ser portaveu de la CUP Alternativa d鈥橢squerres al Parlament de Catalunya.

Anna Gabriel Sabat茅

Anna Gabriel Sabat茅 (Sallent, 1975), diplomada en Educaci贸 Social i llicenciada en Dret, fa classes d鈥橦ist貌ria del dret a la Universitat Aut貌noma de Barcelona com a professora prec脿ria. Est脿 afiliada a la CGT. Filla d鈥檜na fam铆lia obrera i de tradici贸 lluitadora, 茅s activista antifeixista, feminista i independentista. Ha estat regidora a Sallent per la CUP i des del 2015 茅s diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent, grup del qual 茅s actualment portaveu.

Premsa

芦Aquest llibre explica la hist貌ria d鈥檜na persona -un lluitador infatigable i insubornable-, per貌 tamb茅 una part de la hist貌ria del nostre pa铆s, particularment dels que normalment en s贸n menys protagonistes, les classes populars. 禄
LA DIRECTA
芦Tot un homenatge a la 鈥渞esist猫ncia gran铆tica鈥 d鈥檜nes persones, moltes d鈥檈lles an貌nimes, que durant d猫cades ha estat la manera de fer front als episodis traum脿tics d鈥檜na dictadura els crims de la qual han gaudit d鈥檜na escandalosa impunitat禄
NACI脫 DIGITAL

Tamb茅 et pot interessar

Subscriu-te al butllet铆 de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.