Fuster per a ociosos

Joan Fuster és una figura cabdal per entendre’ns com a poble. Una ment privilegiada que va bastir les bases d’un nou futur col·lectiu en un moment en què tot semblava perdut. Però Joan Fuster fou, també, un escriptor extraordinari que ens deixà una exuberant obra fruit d’una tasca sobrehumana de lectura, assimilació i reelaboració. Un llegat literari i intel·lectual catedralici, acompanyat per tota mena d’encàrrecs i col·laboracions a la premsa escrita, que el va convertir en un tot terreny de la paraula.

A Fuster per a ociosos, el periodista i escriptor Xavier Aliaga ha realitzat una brillant tasca per condensar la mirada única que atresorava el mestre de Sueca. Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, política, conformen aquesta original antologia concebuda a còpia de fragments com flamerades. La lucidesa granítica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l’escepticisme militant i el domini precís de l’idioma, fins i tot en els textos aparentment més irrellevants, proporcionen grans moments de glòria. El resultat és una porta d’entrada a l’univers fusterià. Una compilació bàsica i imprescindible, meravellosament il·lustrada per Aitana Carrasco, que ens ofereix una visió integrada d’un dels grans de les nostres lletres.

Fitxa tècnica
Preu: 
10.50 €
Pàgines: 
112
Format: 
14 x 21
Primera edició: 
Abril 2017
Il·lustració de coberta: 
Aitana Carrasco
ISBN: 
978-84-16698-13-4
La crítica diu

Un Fuster esferificat –que vol dir també rodó– amb petites dosis de gusts diferents i presentats de manera elegant, seductora. Qui no conegui Joan Fuster podrà tastar-ne unes quantes cares en les cent pàgines d’aquesta antologia. Els qui ja el coneixien descobriran algun nou racó o bé passaran el gust que ja han passat anteriorment. Què fem, sinó repetir, quan ens agrada molt allò que hem tastat?

Pere Cardús, Vilaweb