Contra la sostenibilitat

Andreu Escrivà
nº pàgines 232
ISBN 978-84-16698-87-5

PVP 16.90

Descarregar
Coberta

Un conegut supermercat etiqueta a la seua pàgina web alguns productes amb un requadre verd on es pot llegir: «sostenible». Però què significa aquest concepte? Vivim immersos en una gran confusió, que ens indueix a pensar que si alguna cosa és «sostenible» és perquè, en els millors dels casos, contamina menys i, per tant, «cuida el planeta». Poc més. Sembla que només ens importe aquesta part vendible i bonica que es pot pintar de verd i en què podem dissimular la brutícia i el dolor que engreixen la maquinària del nostre sistema productiu. Però per a construir un projecte de futur col·lectiu, durador i humà, primer hem de deixar ben clar què és el que ens han estat colant per sostenible, sense ser-ho.

A Contra la sostenibilitat, l’ambientòleg i divulgador climàtic valencià Andreu Escrivà qüestiona les veritats afables i assenyala les mentides autocomplaents amb una sèrie de capítols breus i directes per a entendre millor la banalització del concepte. Un llibre bàsic i didàctic per a enfrontar-nos als decorats de cartó pedra quotidians, així com als miratges de l’abundància i de la tecnologia redemptora. Una compilació necessària i urgent d’autoenganys, entrebancs i llocs comuns que ens impedeixen avançar perquè ens roben els debats que hauríem de tenir com a societat per a traçar els plànols d’altres futurs possibles.

 

Traducció de Víctor Camarasa. Il·lustració de coberta Bea Crespo.


«Un llibre provocatiu i necessari per a enfrontar el pervindre climàtic.»
Martí Domínguez
«Un magnífic i rigorós assaig d’emergència on Escrivà torna a maridar amb encert la ciència, la literatura i la vida. Deliciós.»
Esther López-Barceló
«Un llibre que desmunta prejudicis i fal·làcies, que s’enfronta a les grans campanyes de greenwashing, i aborda el problema de la crisi climàtica amb rigor i honestedat.»
Azahara Palomeque
«Andreu Escrivà enlluerna amb aquest títol divulgatiu de construcció negativa que presenta una idea ben clara: la sostenibilitat, una paraula benintencionada que contenia un significat capaç d'encetar noves realitats, ens és ja tant banal com inservible.»
Arnau Alcaide, Va de Llibres!

Andreu Escrivà

Andreu Escrivà. (València, 1983) és llicenciat en Ciències Ambientals, màster en Conservació d’Ecosistemes i doctor en Biodiversitat. Ha treballat com a investigador al Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE), i també com a consultor en sostenibilitat i comunicació. Ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades, i va formar part del Comité d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana entre el 2016 i el 2017. També exerceix de divulgador científic en el seu temps lliure i col·labora amb diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio i televisió. Va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb el llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera, 2017).     Foto: Kike Taberner

Premsa

«Entrevista amb Andreu Escrivà»
Les NTC del matí, À Punt, 13/02/2023
«Pedagogia contra l'autocomplacença i la falsa pintura verda.»
Enric Llopis, Rebelión, 07/08/2023

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.