Publicat el

‘Fuster per a ociosos’, una antologia original i imprescindible del mestre de Sueca

El proper 18 d鈥檃bril arriba a les llibreries Fuster per a ociosos, una antologia de textos de Joan Fuster que el periodista i escriptor Xavier Aliaga ha elaborat per a Sembra Llibres. Concebuda a c貌pia de fragments com flamerades, aquesta original tria de textos ofereix una visi贸 integrada de l鈥檕bra del mestre de Sueca, ara que es commemora el 25猫 aniversari de la seua mort.

Aliaga ha realitzat una brillant tasca per condensar la mirada 煤nica que atresorava Fuster. Literatura, futbol, creaci贸, festes, llengua, rock, poesia, pa铆s, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, pol铆tica, conformen aquesta original antologia. La lucidesa gran铆tica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l鈥檈scepticisme militant i el domini prec铆s de l鈥檌dioma, fins i tot en els textos aparentment m茅s irrellevants, proporcionaran als lectors grans moments de gl貌ria.

El llibre inclou unes suggeridores il路lustracions d鈥橝itana Carrasco, autora que ja ha aportat el seu talent a l鈥檈ditorial en t铆tols com el Llibre de les b猫sties de Ramon Llull i La metamorfosi de Franz Kafka. Aquest dos llibres conformen, juntament amb Fuster per a ociosos, la s猫rie de cl脿ssics de Sembra, amb la qual es presenten grans obres de les nostres lletres o de la literatura universal amb una visi贸 renovada i actual.

Aquesta antologia 茅s la darrera novetat de primavera de Sembra. Estar脿 a l鈥檃bast dels lectors per al dia de Sant Jordi i per a la Fira del Llibre de Val猫ncia. El proper 23 d鈥檃bril se鈥檔 far脿 la primera presentaci贸 en el marc de la Fira, amb la participaci贸 de l鈥檃utor i de la il路lustradora, aix铆 com del m煤sic i escriptor Xavi Sarri脿.

Subscriu-te al butllet铆 de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.