Publicat el

Comencem la tardor amb ‘Milions d’ampolles buides’, de Manuel de Pedrolo

El 7 de setembre arribarà a les llibreries la primera novetat de tardor de Sembra Llibres: Milions d’ampolles buides, de Manuel de Pedrolo. La novel·la veurà la llum pocs mesos abans que comence la commemoració del centenari del naixement de l‘autor i amb la seua publicació l’editorial continua recuperant l’obra d’un dels autors més importants de la literatura catalana del segle XX.

Milions d’ampolles buides està ambientada a la Barcelona de 1968, en un moment convuls en què el moviment antifranquista ataca el règim en tots els fronts i aquest es defensa ampliant la repressió. En aquest context, uns quants militants d’una organització revolucionària decideixen orquestrar una atracament per comprar armes, una acció que els farà debatre sobre l’ús de la violència i que els portarà a una situació límit.

El llibre combina el suspens de la millor novel·la negra amb les intrigues polítiques del temps en què va ser escrita. El resultat de tot plegat és un retrat magnífic d’un moment històric de mobilització popular sense precedents, així com dels anhels de les persones que el van protagonitzar.

Milions d’ampolles buides ja és un clàssic de les nostres lletres i, com molts altres títols de Pedrolo, va patir la censura franquista. L’edició de Sembra Llibres inclou un pròleg de l’escriptor Jaume Cabré, el qual reivindica la figura de Pedrolo d’aquesta manera: «El país no va morir escanyat per la pastanaga que ens volia fer empassar l’estat espanyol gràcies a la resistència tenaç i valenta d’una colla de pedrolos».

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.