Publicat el

Arriba a les llibreries ‘August Gil Matamala. Al principi de tot hi ha la guerra’

Ja ha arribat a les llibreres la darrera llavor de Sembra Llibres August Gil Matamala. Al principi de tot hi ha la guerra, de David Fernàndez i Anna Gabriel Sabaté.

En aquesta biografia els autors estiren del fil roig de l’itinerari vital d’August Gil Matamala per explicar-nos el relat de l’esquerra social d’aquest país. Fill d’un mestre represaliat per la dictadura, va créixer a la Barcelona de la postguerra i va començar la militància en la universitat dels anys cinquanta. De seguida va iniciar una llarga trajectòria que el va convertir en l’advocat de referència de l’activisme a Catalunya.

Des de la defensa del moviment obrer durant i després del franquisme passant per la dels independentistes empresonats en la ràtzia olímpica del 1992, el recorregut vital de l’August ens ajuda a posar llum sobre la història que mai s’explica: la història dels de baix.

En dies històrics com els que estem vivint, ens semblen necessaris llibres com aquests per entendre d’on venim, saber on som i perquè, i enfrontar els reptes majúsculs que encarem.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.