Publicat el

Arriba Montserrat Roig. La memòria viva, d’Aina Torres

El proper 9 de novembre arriba a les llibreries Montserrat Roig. La memòria viva, la darrera llavor de Sembra Llibres. L’obra, escrita per la periodista i escriptora Aina Torres, reconstrueix la trajectòria de Montserrat Roig a través de la literatura, el periodisme, el feminisme i la lluita per la recuperació de la memòria històrica, i esdevé un homenatge i una reivindicació del seu llegat. El llibre veu la llum l’any que es commemora el 25è aniversari de la mort de l’autora d’obres com L’hora violeta, La veu melodiosa o Els catalans als camps nazis.

Aquesta biografia recull declaracions de vora quaranta periodistes i escriptors que o bé van conèixer Roig, o bé se’n senten deixebles. Així, l’autora ha parlat amb gent com ara Joan Carles Peris, Albert Om, David Fernàndez, Isabel-Clara Simó, Maria Barbal, Marta Pessarrodona, Bel Olid, Carme Riera o Jordi Coca. La periodista Mònica Terribas n’ha escrit el pròleg. El llibre, a més a més, inclou documentació inèdita de Roig i una selecció de fotografies destacades de la seua trajectòria.

El llibre serà presentat el mateix 9 de novembre a les 19.30 hores a la llibreria Documenta de Barcelona (Pau Claris, 144), i en l’acte participaran, junt a l’autora, Mònica Terribas i Roger Sempere, fill de Montserrat Roig. La presentació coincideix amb la vespra de l’aniversari dels traspàs de Roig, per la qual cosa serà també un acte d’homenatge.

Aquest 2016 coincideixen el 70è aniversari del naixement de Montserrat Roig i el 25è de la seua mort, i per això nombroses associacions, col·lectius i algunes institucions han programat actes en memòria de l’autora. La publicació de la biografia per part de Sembra Llibres s’emmarca en aquest tribut a una de les autores imprescindibles de les lletres catalanes del segle XX.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.