Publicat el

Publiquem el llibre de referència sobre la desobediència civil de Howard Zinn amb pròleg de Xavier Antich

Desobediència i democràcia. Nou fal·làcies sobre la llei i l’ordre és un  llibre bàsic per a entendre per què la desobediència civil és una eina legítima i necessària en la defensa de la democràcia

Escrit l’any 1968 en plena onada de mobilitzacions al carrer, aquest llibre és un poderós al·legat amb què Howard Zinn, respon als arguments criminalitzadors de la desobediència civil. Amb la seva memorable capacitat didàctica, el professor i activista rebat d’una en una les fal·làcies sobre legalitat, repressió, violència o legitimitat dels poders de l’estat i explica com la desobediència civil és fonamental per a avançar cap a una societat més justa.

Tot un clàssic que amb el pas del temps ha esdevingut un llibre de referència sobre el dret de protesta per a milers d’activistes d’arreu del món. Un obra plenament vigent que Sembra Llibres publica el 10 de setembre per primera vegada en català en la col·lecció de format i preu reduït Bàsics Sembra i amb pròleg del filòsof i professor Xavier Antich.

Howard Zinn va ser professor, dramaturg, historiador, activista social i un dels grans referents del moviment pels drets civils i contra la guerra als EUA. Quan era professor universitari a Atlanta, va promoure nombroses mobilitzacions en defensa de la població afroamericana, fet pel qual va ser acomiadat. Uns anys més tard va protagonitzar amb Noam Chomsky la investigació i denuncia de la guerra del Vietnam. La seva obra, que inclou el cèlebre A People’s History of the United States, és considerada clau per entendre la història social i popular nord-americana.

«Un llibre que té l’immens mèrit d’haver plantejat, visionàriament, ja fa cinquanta anys, amb una extrema lucidesa, qüestions d’extraordinària actualitat que afecten els actuals debats al voltant de la desobediència civil.»

Xavier Antich

«El treball, i l’exemple, de Howard Zinn va canviar literalment la consciència d’una generació. La seva extraordinària tasca ens ha ajudat a entendre qui som i a què aspirem.»

Noam Chomsky

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.