Vernon subutex 1

Virginie Despentes
nº pàgines 328
ISBN 978-84-16698-33-2

PVP 19.50

Comença a
Llegir

Alex Bleach, vella glòria del rock francès, mor d’una sobredosi a la banyera d’un hotel. Una desgràcia per als seus seguidors, però sobretot per a Vernon Subutex. Bleach no només era el seu amic, també li pagava el lloguer des del moment que Vernon es va veure obligat a tancar la botiga de discos que regentava. Sense sostre, diners ni família, haurà de sobreviure demanant ajuda als seus antics amics de l’època daurada de l’underground parisenc.

Virginie Despentes ja és un dels grans noms de la literatura europea actual. L’autora d’obres transgressores i censurades com Baise-moi, així com del celebrat manifest feminista Teoria King Kong, ens presenta el primer volum d’una trilogia que ha arrasat a França. La història d’uns personatges rebels i radicals que es menjaven el París dels anys vuitanta i que en la maduresa s’enfronten als efectes nefastos de la crisi social i econòmica. Una lectura absorbent, irònica i realista concebuda a boca de canó. Una aclamada comèdia humana amb aspecte de thriller que radiografia de forma àcida i mordaç la caiguda de l’estat del benestar que s’estén per tot Europa.

Finalista BOOKER PRIZE 

SKU: 9788416698332 Categoria: Etiquetes: ,

«Escriu de manera directa, dura, sense floritures, deixant anar veritats com temples. Una veu potent que despulla les baixeses d'una societat que, en conjunt, se'n va en orris.»
Laia, BOOKHUNTERS

Virginie Despentes

Virginie Despentes va néixer a Nancy, França, el 1969. És novel·lista i directora de cinema. A disset anys va deixar els estudis i se’n va anar a viure a Lió, on va treballar en una botiga de discos, va col·laborar en diverses revistes musicals, va cantar en un grup de rap i va treballar com a prostituta. La popularitat li va arribar l’any 1993 amb la seva primera i polèmica novel·la, Baise-moi, una obra que fou censurada inicialment i que ella mateixa va portar a la gran pantalla. Des d’aleshores ha publicat diversos llibres que l’ha consolidada com una veu imprescindible de la literatura francesa contemporània. L’any 2006 va publicar el celebrat assaig Teoria King Kong, un text combatiu i demolidor que ha esdevingut un dels grans referents del feminisme actual. Entre el 2015 i 2017 va publicar la trilogia Vernon Subutex, finalista de l’International Booker Prize, traduïda a múltiples llengües i adaptada a sèrie de TV per Canal+. La seva última novel·la, Benvolgut imbècil, ha estat un dels fenòmens literaris de l’any a França.   Fotografia de l'autora: @Grasset

Premsa

«Tragèdia, comèdia i descripció despietada dels nostres carrers. Les paraules es converteixen en agulles i les frases, en trets a boca de canó.»
EL PAÍS
«Durant les seves estades barcelonines va escriure la major part de la trilogia ‘Vernon Subutex’. Entre el Besòs i el Llobregat, l’autora francesa ha trobat inspiració i temps»
TIME OUT BARCELONA
«Recordeu aquelles novel·les dels anys noranta? Històries urbanes de drogues i sexe amb forma decollage. Sorpresa: aquell gènere ha donat aquesta obra inoblidable vint anys després.»
EL MUNDO
«Entrar en aquesta novel·la és com entraren territori comanxe. Un veritable electrocardiograma.»
LE FIGARO
«Magistral i fulgurant. Una obra mestra»
L'EXPRESS
«L'autora de Teoria King Kong torna a la ficció com la dinamitera que és: el que allà expressava en clau d'assaig troba al seva encarnació en el món divers i marginal de Vernon Subutex.»
PIKARA MAGAZINE

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.