Totes les cançons parlen de tu

Edició especial 10 anys
Xavi Sarrià
nº pàgines 202
ISBN 978-84-10198-07-4

PVP 16.50

Descarregar
Coberta
Proposta
Didàctica

Quan l’Ivan torna a València per enfrontar-se a les seues ombres, recorda els dies d’aquell 1992 que li van canviar la vida. Els blocs de pisos entre descampats, recreatius i alqueries abandonades. Els amics del barri marcats per les frustracions de les seues biografies. L’estètica i el llenguatge que usaven com a cuirassa. Les cançons gravades en cassets on es refugiaven. L’espiral de violència que els arrossegava cap a un oceà d’incerteses. Les famílies que patien els seus propis naufragis. El fràgil equilibri que es va trencar amb la mort inesperada.

Totes les cançons parlen de tu ja és tot un clàssic de Sembra Llibres que ha deixat marca en milers de lectors. Una obra fonamental de Xavi Sarrià que s’endinsa en una època clau de la nostra història recent per atrapar-nos en la teranyina afectiva dels seus protagonistes. Amb aquesta edició especial, celebrem el desè aniversari d’una novel·la plenament actual sobre el valor de les cures, les arestes de l’amor, el poder de la música o els perills de l’extrema dreta. Així com les vivències i les absències que ens han fet ser qui som.


«L’autor sobrevola aquella ciutat amb els ulls d’un adolescent, però amb el seu llenguatge sincer i directe. Aprofita el retrat de les vides de diversos joves per contextualitzar el moment històric i la situació política, les tribus urbanes i la cultura popular d’uns carrers i uns barris que van veure créixer una generació criada entre vespinos trucades i concerts punk; entre l’auge del neonazisme i els reductes valencianistes. I ho fa amb la música sempre present, a vegades com a element narratiu, i a vegades com a mostra d’una cultura pròpia, construïda a partir d’errors i encerts, de la brutalitat del carrer i la intel·ligència popular.»
Marc Grèbol, Núvol
«Un trama ben graduada, personatges potents i amb personalitat pròpia i una escriptura sòlida i intensa i, per moments, lírica [...] Per tot plegat, podem dir que el primer lliurament novel·lístic de Xavi Sarrià és altament positiu.»
Francesc Calafat, El País
«Una novel·la magníficament construïda. El mestratge de Sarrià amb els matisos del llenguatge esclata en aquesta novel·la. Contradiccions i incerteses en un paisatge on apareixen la xenofòbia, els conflictes entre bandes juvenils, la frustració social, la ràbia, la violència explícita, un no future molt punk i, alhora, un desig de revolta, però també de fugida.»
Francesc Poblet, Directa
«Moments d’una calidesa i una tendresa colpidors. [...] Per si algú tenia dubtes, Sarrià no està fent un parèntesi en la seua carrera musical amb una mica de turisme literari. Ha vingut per restar-hi.»
Xavier Aliaga, El Temps
«Sarrià demostra una notable capacitat d’evocar el temps d’innocència i felicitat dels anys de l’escola i la casa familiar, escenari de la infantesa.»
Joan Josep Isern, Vilaweb
«Una narració vital, honesta, pura, humil que no simple, senzilla que no vulgar.»
Carlos Aimeur, Cultur Plaza
«Una prosa àgil i nítida que capta des del començament. Una reflexió profunda, i fluïda, sobre les emocions, els afectes, les inseguretats i les pors humanes, fluctuant en la sensible balança entre l’amor i l’odi.»
Isabel Robles, Levante-EMV
«'Totes les cançons parlen de tu' ressuscita en la nostra membrana les sensacions jovenívoles, la innocència primigènia i la didàctica experiència d’anar obrint-se pas en la vida. Diguem-ho sense pèls a la llengua: la prosa de Sarrià és la nostra prosa.»
Hèctor Serra, Tresdeu
«'Totes les cançons parlen de tu' és la mena de llibres en valencià que cal oferir al públic lector, sobretot als lectors joves, o que s’hi senten. Però també és una lectura vàlida i profitosa per al públic general. A banda del component memorialístic i generacional, té altre virtuts que la fan eficaç i atractiva al lector.»
Juli Capilla, Levante-EMV
«Una trama en què res és el que sembla i on els protagonistes teixeixen una xarxa en què el lector queda atrapat des de la primera pàgina.»
Tere Rodríguez, El Punt Avui
«Una història coral a través d’emocions records i vivències en què la música assumeix el seu gran paper protagonista.»
Tomeu Canyellas, Diari de Balears

Xavi Sarrià

Xavi Sarrià va nàixer a Barcelona l’any 1977, tot i que viu a València des de ben jove. Durant vint anys va ser lletrista i cantant del grup Obrint Pas, un dels més populars de la nostra música. Amb aquest grup va enregistrar set discos, entre els quals destaquen Terra, La flama, En moviment, Benvingut al paradís i Coratge, i va fer llargues gires arreu del món. L’any 2008 va publicar el recull de relats Històries del paradís, un èxit de crítica i públic traduïda també al castellà. El 2014 va publicar la novel·la Totes les cançons parlen de tu, que compta ja amb dotze edicions. El 2017 va iniciar la seua carrera musical en solitari amb el disc Amb l’esperança entre les dents. El 2020 va participar en la banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem. I l’any següent va codirigir, amb David Segarra i Víctor Serna, el llargmetratge documental No s’apaguen les estreles. És llicenciat en Filologia Catalana i ha col·laborat en diversos mitjans com Catalunya Ràdio, Ràdio Klara, L’Accent, Vilaweb o L’Avanç.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.