No ens calia estudiar tant

Marta Rojals
nº pàgines 264
ISBN 978-84-942350-9-2

PVP 18.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

«El pròxim sopar d’amics és en un pis compartit, i cap no baixem dels trenta-cinc. Cadascú posa un plat a taula, i ja ningú no se’n fot de qui ha portat l’amanida d’enciam. Mentre caragolem picadura als balcons, ens demanem els uns als altres com et va, si encara fas d’això o d’allò altre, si saps d’algú que necessiti algú per fer el que sigui. Perquè ha arribat un punt que demanar de fer allò que vam estudiar ja ens sembla un vici d’aburgesats, un excés de pedanteria que ens hem de fer perdonar. O almenys això ens volen fer creure.»

A No ens calia estudiar tant, Marta Rojals ens retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d’una època de crisi. La seva particular mirada ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a Vilaweb. Petites joies escrites amb l’astúcia i la ironia que l’han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual.

SKU: 9788494235092 Categoria:

Marta Rojals

Marta Rojals va néixer a Palma d’Ebre el 1975. És arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya, traductora i editora. El 2011 va publicar la seva primera novel·la, Primavera, estiu, etcètera; i el 2014, L’altra. Les dues han esdevingut tot un fenomen literari. Des del 2007 publica en la secció «Mail Obert» de Vilaweb. No ens calia estudiar tant recull una àmplia selecció d’aquests articles.

Premsa

«Marta Rojals s’ha convertit en l’autora emblemàtica de tota la generació crescuda entre les dècades dels vuitanta i noranta. La ironia i l’autoparàodia són evidents en la seva escriptura, tant com la decepció dels qui passats els trenta encara no han trobat els triomfs que els havien promès. »
LA VANGUARDIA
«Destaca per la ironia i la lucidesa amb que l’escriptora dibuixa les misèries i esperances provocades per la crisi »
ARA BALEARS
«El testimoni àcid de la primera generació desnonada del País de les Meravelles»
EL PAÍS
«Uns articles que mai no ens deixen indiferents i que ben sovint ens desperten l’aplaudiment més entusiasta»
Joan Josep Isern, VILAWEB
«Un relat magistral sobre l’anomenada generació perduda»
Juli Capilla, LEVANTE-EMV
«Marta Rojals és una escriptora però també un fenomen. Observadora sagaç de les últimes tendències socials i lingüístiques, s’ha convertit en el mirall de l’última generació de lectors»
Vicenç Pagès, EL PERIODICO

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.