Intel·ligència artificial

Com els algorismes condicionen les nostres vides
Enric Senabre, Vicent Costa
nº pàgines 132
ISBN 978-84-16698-60-8

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

Què és la intel·ligència artificial? Com es va originar? Com ha passat a ser tan important en el nostre dia a dia? Què tenen a veure Black Mirror i l’aplicació Radar COVID? Per què Google Photos va classificar de manera racista una selfie d’una parella de joves afroamericans? Pot un software perseguir presumptes delinqüents? És ètic que una aplicació seleccione personal? Acabarem fent match amb un robot? Per què són tan opacs i poderosos els algorismes d’Amazon, Google o Netflix?

En aquest llibre bàsic i necessari, Enric Senabre i Vicent Costa ens situen davant els reptes urgents que ens planteja la intel·ligència artificial. A partir d’exemples quotidians, ens ofereixen eines per a reflexionar sobre les implicacions socials i morals dels algorismes que ja condicionen les nostres vides. Un llibre imprescindible per a prendre partit en una lluita desigual però apassionant de la guerrilla democràtica contra el control de les grans corporacions tecnològiques.


«He gaudit amb aquest llibre que tracta de la intel·ligència artificial: com funciona, quines oportunitats i reptes presenta. Al llarg del llibre es descriuen fets històrics i recents acompanyats de reflexions assenyades. Una petita joia de l'editorial valenciana Sembra Llibres.»
Jordi Mas
«Un dels millors que s’ha escrit sobre el tema en català. Ara el faig servir de recurs a classes amb joves adolescents!»
Alina Mierlus
«En aquest llibre bàsic i necessari, Enric Senabre i Vicent Costa ens situen davant els reptes urgents que ens planteja la intel·ligència artificial »
Ila.cat

Enric Senabre

(Alcoi, 1964) és professor de Filosofia i Ètica i ha publicat diversos llibres de divulgació juvenil sobre educació afectivosexual, política, filosofia i xarxes socials i articles en revistes com L’EspillDiari de l’Educació i Quaderns de Filosofia. Ha guanyat diversos premis d’innovació educativa de la Conselleria d’Educació, el Ciutat d’Alzira i el premi Micalet d’experiències educatives.

Vicent Costa

Vicent Costa (Albuixec, 1989) és investigador al departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Filosofia, màster en Lògica Pura i Aplicada i doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals d’impacte, ha guanyat diferents premis d’investigació en intel·ligència artificial i ha dut a terme una part de la seua recerca a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC i al Bremen Spatial Cognition Center de la Universitat de Bremen.

Premsa

«Un llibre imprescindible per a prendre partit en una lluita desigual però apassionant de la guerrilla democràtica contra el control de les grans corporacions tecnològiques.»

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.