Insurrectes de res

Joanjo Garcia
nº pàgines 104
ISBN 978-84-16698-77-6

PVP 12.50

Estiu del 2017. Miquel contacta angoixat amb un antic company de l’institut. Per què Karim ha tornat al barri? Per què ho ha fet justament ara? Potser vol venjar-se de l’assetjament que va patir quan era adolescent? En el confús context dels atemptats terroristes de Barcelona, els prejudicis, el racisme i la islamofòbia tornen a sacsejar uns amics de barri impregnats per un vell sentiment de culpa. Un còctel explosiu que podria acabar amb una tragèdia.

A Insurrectes de res, Joanjo Garcia fa un pas endavant en la seua fecunda i premiada trajectòria amb una novel·la curta però impac- tant que transcorre entre l’actualitat i la dècada dels anys noranta. Un relat com un colp de puny que ens parla d’amistat, identitats, incomprensió, esperança i rebel·lia. Però, sobretot, de la necessitat de combatre el discurs de l’odi que creix en la nostra societat.


«Una novel·la àgil que entrellança el present i el passat dels protagonistes per mostrar-nos una gran lliçó de perdó.»
Maria Peris

Joanjo Garcia

Joanjo Garcia (València, 1977) és llicenciat en Història i ha fet de professor de secundària. També ha col·laborat amb diversos mitjans com ara L’Accent o Lletres Valencianes. El 2012 va guanyar el Premi Enric Valor de Novel·la amb Quan caminàrem la nit. El 2015 va publicarm Aquell agost amb punt final i Tota la terra és de vidre», Premi de Narrativa Ciutat d’Elx. Aquell mateix any va aconseguir el Premi de Novel·la Ciutat Alzira amb El temps és mentida. El 2016 va aparèixer Arribarà el dematí. Borja Penalba i Mire Vives han musicat alguna de les seues lletres. Amb La pornografia de les petites coses fa un pas endavant endavant en la seua fecunda trajectòria amb una obra original i madura sobre política, sexe i hegemonia cultural.

Premsa

«Narrada a doble tempo entre los noventa y el verano 2017, Insurrectes del res sigue las vidas cruzadas de un grupo de jóvenes con un pasado común. Cuando Karim vuelve al barrio de Miquel, este se sentirá agobiado por recuerdos de instituto, en los que el primero sufría bullying a manos de sus compañeros. Todo, en el clima enrarecido de los atentados terroristas de Barcelona en el que los prejuicios, la islamofobia y el racismo latente hacen aflorar miedos y capas de personalidad que los protagonistas parecían desconocer.»
ELDIARIO.ES

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.